Hamzaoğlu tepkili: "İyiyi görmek isteyen..."

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Benfica galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 22.10.2015 - 00:45
Abone Ol google-news

 

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Benfica galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu.

Gruptan çıkmak istediklerini söyleyen Hamzaoğlu, "Hayırlı olsun camiamıza. Burada kalmamak ve devam etmek lazım. İnşallah bundan sonra da aynı coşkuyla, bizim için gerekli olan puanları alırız. Aynı mücadeleyi ortaya koyarak,daha iyisini yaparak gruptan çıkmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kendilerini geliştirdiklerini söyleyen genç teknik adam, "Geçen senenin şampiyon takımıyız ama kadromuza dahil ettiğimiz birçok oyuncu var. Birbirlerine alışmaları zaman alacaktı. Bunu hep söylüyorduk. Atletico Madrid maçından bu yana 1.5 ay geçti. Kendimizi geliştirdiğimiz bir gerçek. İyiye doğru gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yasin'in yerine Olcan'ı alması nedeniyle yapılan eleştirilere tepki gösteren Hamzaoğlu, "Olcan'ı rakip sol kanattan daha fazla geldiği ve defansif özellikleriyle bu baskıyı kırmak için aldık. Bu benim tercihim. İyiyi görmek isteyen olursa, iyiyi arar bulur; kötüyü görmek isteyen olursa, kötüyü bulur. Yasin o dakikaya kadar görevini yaptı, sonra yerini Olcan'a bıraktı o da görevini yaptı. Ben bugün takımımdan memnunum. Herkes görevini yerine getirdi." şeklinde konuştu.

Kadıköy hasretine son vermek istediklerini söyleyen Hamzaoğlu, "Yavaş yavaş Fenerbahçe maçına odaklanacağız. Bir derbi maçı sonuçta. İyi bir oyun, iyi bir mücadeleyle inşallah oradaki hasreti de sonlandıracağız." ifadelerini kullandı.

"Adil olmayan futbol değil, insanlar"

Hamzaoğlu, ligde yakaladıkları çıkış ve Şampiyonlar Ligi'nde bugün aldıkları başarılı sonuç hatırlatılarak, "Sizce futbol adil mi?" şeklinde yöneltilen bir soru üzerine, kendisi ve takımla ilgili erken yapılan eleştirilere dikkati çekti.

"Futbolun adil olduğunu düşünüyorum. Futbolun adaleti de vardır. Çalışanın yanındadır" diyen Hamzaoğlu, "Adil olmayan futbol değil, insanlar. İnsanlar biraz adaletsiz diye düşünüyorum. Çok erken vurmayı seviyoruz. Bizde bu çok fazla. Tamamen bizim bakış açımızla ilgili. 'Futbol nankör' diyorlar ama ben buna katılmıyorum. Hayatın kendisi gibi bir oyun ve biz keyif almayı beceremiyoruz. Tamamen bizden kaynaklanan bir durum bu" şeklinde görüş belirtti.

Takımda sezon başı itibarıyla önemli değişiklikler yaşadıklarını hatırlatan sarı-kırmızılı teknik adam, Felipe Melo'nun ayrılışının etkileriyle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

"Biraz zamana ihtiyacımız vardı ve yavaş yavaş oturmaya başladık. Tabii ki Melo bu takıma çok şey kattı ama oyun anlayışımız onunla farklıydı, Selçuk-Bilal-Sneijder'le farklı. Melo'nun defansif yönü kadar, Bilal'in ofansif yönü de bize katkı salıyor. Ben Bilal'den memnunum. Herkes yaşlı görüyor ama takımın en çok koşan oyuncularından biri. Takım için savaşan oyuncu benim için her zaman önemlidir."

"Zorlukları aşmak durumundayız"

Hamza Hamzaoğlu, grupta kalan 3 maçta bir üst tura çıkabilmek için mücadelelerini sonuna kadar vereceklerini dile getirdi.

Birçok kişinin kendilerine hala şans tanımadığını söyleyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Rakiplerimiz Benfica ve Atletico Madrid'le deplasmanda karşılaşacağız. İyi sonuç alabilmek için nasıl oynamamız gerekiyorsa, öyle oynayacağız. Ona göre planlarımızı yapacağız. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Deplasmanda oynayacağımız için kolay olmayacak. Zaten zoru başardığınızda bir şeyleri elde ediyorsunuz. Eğer Şampiyonlar Ligi'nde bir şeyler yapmak istiyorsak, bu zorlukları da aşmak durumundayız" diyerek sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler