Nani yoksa Alper var

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, Osmanlıspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Yayınlanma: 29.10.2015 - 20:56
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, Osmanlıspor'u deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Sakatlığı süren Caner, Ba gibi isimlerin yanı sıra Portekizli yıldız Nani'den de yoksun olan Sarı Lacivertliler, buna karşın zorlu Ankara deplasmanında Alper Potuk'un 52. dakikada attığı golle 3 puana uzandı.

Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 21'e yükseltti. Osmanlıspor ise 11 puanda kaldı.

Stat: Osmanlı

Hakemler: Hüseyin Göçek, Ekrem Kan, Orkun Aktaş

Osmanlıspor: Artur, Hakan Aslantaş (Dk. 56 Vrsajevic), Szukala, Uğur Demirok, Pinto, Mehmet Güven (Dk. 76 Serdar Deliktaş), Musa Çağıran, Torje, Ndiaye, Erdal Kılıçaslan (Dk. 68 Umut Nayir), Umar

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Markovic (Dk. 29 Fernandao), Diego, Alper Potuk (Dk. 88 Mehmet Topuz), Van Persie (Dk. 72 Meireles)

Gol: Dk. 52 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 8 Hakan Aslantaş, Dk. 45+3 Musa Çağıran, Dk. 46 Ndiaye, Dk. 73 Uğur Demirok (Osmanlıspor), Dk. 89 Alves (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Osmanlıspor'a konuk olan Fenerbahçe, sahaya 5 önemli oyuncusundan yoksun çıktı.

Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Abdoulaye Ba, Caner Erkin ve Michal Kadlec kadroya dahil edilmedi.

Sakatlığı nedeniyle Kayserispor, Ajax ve Galatasaray maçlarını kaçıran Volkan Şen, son iki antrenmanda takımla çalışmasına rağmen henüz tam hazır olmadığı gerekçesiyle başkente getirilmedi.

Bu sezon 9'u lig, 7'si Avrupa kupası olmak üzere Fenerbahçe'nin tüm resmi maçlarında ilk 11'de sahaya çıkan Nani de sakatlığı bulunmamasına rağmen teknik heyetin kararıyla kadroya alınmadı.

Savunmada zorunlu değişiklik

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, ligde geçen hafta oynadıkları Galatasaray derbisinin kadrosunda ise 3 değişiklik yaptı.

UEFA Avrupa Kupası'nda Ajax'a, ligde de Galatasaray'a karşı Fenerbahçe'nin savunma dörtlüsünü oluşturan futbolculardan Caner Erkin ve Ba, başkent deplasmanında görev alamadı.

Pereira, 1-1 biten Galatasaray maçında sakatlanan iki futbolcudan Caner Erkin'in yerine Hasan Ali Kaldırım'ı sol bekte görevlendirdi. Sezon başında şans bulan ancak Ajax ve Galatasaray maçlarında formayı Caner Erkin'e kaptıran Hasan Ali Kaldırım, ilk 11'e döndü.

Portekizli teknik adam, Senegalli stoper Ba'nın yokluğunda da Danimarkalı Simon Kjaer'in yanında Bruno Alves'i oynattı. Sakatlığı nedeniyle ligde Kayserispor ve Galatasaray karşılaşmalarını kaçıran Alves, iki haftalık aranın ardından formasına kavuştu.

Alper Potuk ikinci kez ilk 11'de

İlk kez formasından uzak kalan Portekizli yıldız futbolcu Nani'nin yokluğunda, sol kanatta Alper Potuk forma giydi.

Alper, ligde Akhisar Belediyespor ile 7. haftada oynanan maçın ardından bu sezon ikinci kez sahaya ilk 11'de çıktı.

Başkentte Fenerbahçe'nin kalesini Volkan Demirel korurken, savunma hattını Gökhan Gönül, Kjaer, Alves ve Hasan Ali Kaldırım oluşturdu.

Sarı-lacivertli takımın orta sahasında Josef de Souza, Mehmet Topal, Lazar Markovic, Alper Potuk ve Diego görev yaptı. Forvet hattında ise Ajax ve derbi maçta olduğu gibi Hollandalı golcü futbolcu van Persie yer aldı.

Yedek soyunan Mehmet Topuz da 8 hafta sonra Pereira tarafından 18 kişilik kadroya dahil edildi. Daha önce sadece ilk haftadaki Eskişehirspor maçında kadroya girebilen ancak henüz süre alamayan Mehmet Topuz, ilerleyen dakikalar için şans bekledi.

Öte yandan Fenerbahçe, Ankara'ya kara yoluyla gelmeyi tercih etti. Başkente dün gelen ve İncek'te Fenerbahçe Kulübü'ne ait tesislerde konaklayan sarı-lacivertli kafile, maçın ardından yine kara yoluyla İstanbul'a dönecek.

Osmanlıspor cephesi

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, geçen hafta 1-0 yenildikleri Gençlerbirliği maçının kadrosunda bir değişikliğe gitti.

Ligde son üç maçını kaybeden başkent ekibinin teknik direktörü, Serdar Deliktaş'ın yerine Musa Çağıran'ı tercih etti.

Üç maçlık cezasını tamamlayan Musa Çağıran formasına kavuşurken, Gençlerbirliği maçında orta sahada oynayan Aminu Umar, bu kez forvet bölgesinde görev yaptı.

Mor-sarılı ekipte sakatlıkları bulunan eski Fenerbahçeli golcü Pierre Webo ile Tonia Tisdell kadroya dahil edilmedi.

Akçay, ayrıca ilk 8 hafta 90 dakika sahada kalan Muhammed Bayır'ı, Gençlerbirliği maçında olduğu gibi yine kadro dışı bıraktı.

Başkent ekibinin 11'ini Artur, Hakan Aslantaş, Uğur Demirok, Szukala, Pinto, Mehmet Güven, Musa Çağıran, Torje, Ndiaye, Erdal Kılıçaslan ve Umar oluşturdu.

Osmanlısporlu futbolcular, karşılaşma öncesi ısınmaya Türk bayraklı tişörtle çıktı. İstiklal Marşı okunurken de ev sahibi ekibin tribününde dev Türk bayrağı açıldı.

Bu arada Osmanlı Stadı'ndaki maça taraftarlar ilgi gösterdi. Fenerbahçeli futbolseverler, kale arkasında kendilerine ayrılan tribündeki yerlerini alırken, Osmanlıspor taraftarların bulunduğu tribünlerde ise bazı boşluklar göze çarptı.

Karşılaşmayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler