Yüzde 51 denizli

Başkan Özbek, Mustafa Hoca’dan yana ama genç yöneticiler Favre’yi istiyor

Yayınlanma: 20.11.2015 - 07:08
Abone Ol google-news

Galatasaray yönetimi, kulübe 1 yılda 3 kupa kazandıran Hamza Hamzaoğlu ile yolları ayırmasının ardından teknik direktör arayışlarını sürdürüyor. Sarı- Kırmızılı yönetimin hoca adayları arasında bir numarada Mustafa Denizli yer alıyor. Takımın başına getirilmesi düşünülen diğer isimler İsviçreli Lucien Favre, Tayfun Korkut ve Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı.. Başkan Dursun Özbek ve bazı yöneticilerin yaptıkları değerlendirme toplantısında Denizli isminin ön plana çıktığı öğrenildi. Tecrübeli teknik adamla önceki gün iki yöneticinin yaptığı ilk görüşmede “prensip” anlaşmasına varıldığı bildirildi.

Başkan Özbek tecrübe istiyor

Çaykur Rize maçının ardından yakın çevresi aracılığıyla Mustafa Denizli’ye teklif götürülüp nabız yoklandığı belirtildi. Denizli’nin “Galatasaray’ın başında bir teknik direktör var o görevdeyken benim cevap vermem etik olmaz” yanıtını verdiği kaydedildi. Denizli ile anlaşılması halinde 66 yaşındaki çalıştırıcı geçmişte futbol oynayıp teknik direktörlük yaptığı Sarı-Kırmızılılara dönecek. Denizli, 1987-88’de Galatasaray’ı şampiyonluğa taşımış, 1988-89’da Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarıfinal oynatmıştı. Başkan Özbek’in, Denizli’yi ısrarla isteği bildirildi. Denizli’nin yardımcılıklarını Ümit Davala ile Emre Aşık’ın üstleneceği belirtildi.

Genç ekibin favorisi Favre

Sarı-Kırmızılı yönetimin B planı da belli oldu. Galatasaraylı genç yöneticilerin Lucien Favre ile görüştüğü ve İsviçreli teknik adamdan “Gelirim” mesajını aldığı kaydedildi. Kariyerinin en parlak dönemini Almanya Ligi ekibi B.M’Gladbach’da yaşayan 58 yaşındaki çalıştırıcı, oynattığı süratli futbolla dikkat çekiyor. Favre, 2014-15 sezonunda M’Gladbach’ı Şampiyonlar Ligi’ne taşımıştı. Favre şu an boşta.

Avcı, Korkut, Gerets..

G.Saray’ın gündemindeki diğer isimler arasında Tayfun Korkut, Abdullah Avcı ve Gerets var. Başakşehir’i çalıştıran Avcı’nın Sarı-Kırmızılılara gelebilmesi için İstanbul ekibinin başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüşülebileceği kaydedildi. Eski F.Bahçeli futbolcu Tayfun Korkut’un ismi de kulislerde geçiyor. Yönetim, Ersun Yanal’a sıcak bakmıyor.

Meslektaş desteği

Şenol Güneş: Hamza Hamzaoğlu hem efendi hem başarılı bir çalıştırıcı. Teknik direktör olarak antrenörlerin kolay gitmesini istemem.

Mehmet Özdilek: Yapılanı doğru bulmuyorum. Hamza Hamzaoğlu, zor dönemde G.Saray’da görevi kabul etti, 3 kupayla sezonu bitirdi.

Hikmet Karaman: Geçen yıl eski bir futbolcu arkadaşımızın ayağı kesilmişti. Aramızda para toplayıp protez ayak almak için kampanya başlattık. Hesaba ilk parayı çıkaran kişidir Hamza Hamzaoğlu. Hamzaoğlu kişilikli adamdır.

‘SARAY’A HOCA DAYANMIYOR

Galatasaray, 2011-2012’den bu yana 4 sezonda 3 şampiyonluk yaşamasına rağmen 4. teknik direktörünü gönderdi. 4 sezonda toplam 8 kupa kazanan Sarı-Kırmızılılar, Fatih Terim, Mancini, Prandelli ve Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı. Sarı-Kırmızılılarda başarılı olan teknik adamlara yapılan “vefasızlık” dikkat çekiyor. Geçmişte şampiyonluk kazanan Lucescu da gönderilmişti.

* Fatih Terim / 2011-12: Süper Lig şampiyonluğu, Süper Kupa. 2012-13: Süper Lig şampiyonluğu, Süper Kupa.

* Roberto Mancini / 2013-14: Türkiye Kupası.

* Cesare Prandelli / 2014-15. l Hamza Hamzaoğlu / 2014-15: Süper Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası, Süper Kupa.

Camiadan karara tepki

Galatasaray camiasının önemli isimleri, Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasını Cumhuriyet’e değerlendirdi:

FARUK SÜREN: Hamzaoğlu’nun gönderilme gerekçesi basına yansıyanlarsa gerçekçi bulamıyorum. Bu gerekçe geçerli olsa dahi zamanlamasını yanlış buluyorum. Böyle bir hareketin ardından ‘Hamza’nın işine son verdik, yerine şu ismi getirdik’ denmesini beklerdim; bu da yok! Önümüzde Antalya ve A.Madrid maçları var teknik direktörümüz yok! Bütün bu hareketler G.Saray’ın marka değeri gözetilerek yapılmalı, G.Saray’ın itibarını zedelememek lazım.

HAYRİ KOZAK: Hamza Hoca ahlâklı bir hocaydı. İşine ani olarak son verilmesi hiç hoş olmadı. Bana Fatih Terim’in gidişini hatırlattı!

TURGAY KIRAN: Son yıllarda Galatasaray İnan Kıraç’ın çiftliği haline geldi. İstediğini koyuyor oraya. Fatih Terim’in gidişi gibi duştan çıkarıp toplantı yaparak, ‘hadi git’ demek Galatasaray’a yakışmıyor.

AHMET ÖZDOĞAN: Kendi ayağımıza niye kurşun sıkıyoruz. Cüneyt Tanman gibi bir değeri yok ettikten sonra Hamza Hamzaoğlu’nu da yok ediyorsunuz. Hamzaoğlu’nun görevden alınması tam bir yetki zehirlenmesi.

MEHMET HELVACI: G.Saray’da böyle şeyler olmaz. 3 gün sonra Süper Lig ardından Şampiyonlar Ligi maçın var, matematiksel olarak şansın sürerken bunlar çok yanlış. Beğensen de beğenmesen de Hamza Hoca 4. yıldızı getirdi, 3 kupa aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler