Denizli siftah yaptı, Aslan nefes aldı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasının açılış maçında Galatasaray, sahasında ağırladığı Bursaspor'u 3-0 mağlup etti.

Yayınlanma: 04.12.2015 - 21:56
Abone Ol google-news

Gelecek hafta içi önce Şampiyonlar Ligi'nde Astana sonrasında da Beşiktaş ile çok önemli bir derbi maçına çıkacak olan Sarı Kırmızılılar, Mustafa Denizli'nin TT Arena'daki ilk maçından zaferle ayrılmayı başardı.

Galatasaray'a Bursaspor karşısında galibiyeti getiren golleri 68. dakikada Podolski, 80. dakikada Yasin Öztekin ve 90. dakikada Burak Yılmaz kaydetti.

Ligde 4 maç sonra kazanan Galatasaray, bu sonucun ardından puanını 26'ya yükseltti. Bursaspor ise 15 puanda kaldı.

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena

Hakemler: Suat Arslanboğa, Alpaslan Dedeş, Uygar Bebek

Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta (Dk. 59 Tarık Çamdal), Semih Kaya, Aurelien Chedjou, Jose Rodriguez (Dk. 57 Bilal Kısa), Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 87 Olcan Adın), Lukas Podolski, Burak Yılmaz

Bursaspor: Fehmi Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz (Dk. 22 Tomas Sivok), Dany Achille Nounkeu Tchounkeu, Aziz Eraltay, Bakaye Traore (Dk. 76 Isaac), Bekir Yılmaz, Balazs Dzsudzsak, Emre Taşdemir, Josue Filipe Soares Pesqueira, Tomas Necid (Dk. 87 Sutter)

Goller: Dk. 68 Lukas Podolski, Dk. 80 Yasin Öztekin, Dk. 90 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 34 Jose Rodriguez, Dk. 55 Sneijder (Galatasaray), Dk. 36 Bakaye Traore (Bursaspor)

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda tek değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı takımda Hamza Hamzaoğlu'nun ardından göreve başlayan Mustafa Denizli, ilk müsabakası olan Kasımpaşa maçında sahaya sürdüğü 11'de tek değişiklik yaparken, Emre Çolak'ın yerine Jose Rodriguez'i sahaya sürdü.

Kasımpaşa maçının ilk 11'inde yer alan Emre, bu karşılaşmada oyundaki yerini bıraktığı Rodriguez'e formasını kaptırdı ve karşılaşmaya yedekler arasında başladı.

Denizli ilk kez Arena'da

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli, Türk Telekom Arena'da ilk kez taraftar karşısına çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte 3. dönemine başlayan ve ilk maçına Kasımpaşa deplasmanında çıkan Denizli, Türk Telekom Arena'da ilk kez yerini aldı.

Öte yandan, maç öncesi taraftarlar tüm takımı tribüne çağırarak moral verirken, Denizli'ye yönelik herhangi bir tezahüratın yapılmaması dikkati çekti.

Galatasaray'da üç eksik

Galatasaray, sakatlıkları bulunan 3 oyuncusundan yoksun olarak Bursaspor maçında yer aldı.

Tedavileri süren Hamit Altıntop, Lionel Carole ve Jason Denayer, maçın kadrosuna alınmadılar.

Ersel Uzgur, Galatasaray'a karşı ikinci kez

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'la yolların ayrılmasının ardından geçici süreliğine de olsa Bursaspor'ur başında bulunan Ersel Uzgur, teknik adam olarak ikinci kez Galatasaray'ın karşısına çıktı.

Daha önce 2012-2013 sezonunda yine Ertuğrul Sağlam'ın ayrılmasının ardından takımın başına geçen Uzgur, Bursaspor'un 20. haftada sarı-kırmızılı ekibi konuk ettiği maçta teknik direktör olarak sahada yer almış ve müsabaka 1-1 eşitlikle tamamlanmıştı.

Traore ligde ilk kez

Bursasporlu oyuncu Bakaye Traore, bu sezon ligde ilk kez takımının formasını giydi.

Yeşil-beyazlı kulüpte teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın bu sezon tercih etmediği isimler arasında yer alan Traore, Galatasaray maçına 11'de başladı.

Treore, Sağlam'ın görevinden ayrıması sonrası, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki UTAŞ Uşakspor maçında Ersel Uzgur tarafından görevlendirilerek bu sezonki ilk resmi müsabakasına çıkmıştı.

Bursaspor'da tanıdık bir isim

Galatasaray karşısında Bursaspor'un ilk 11'inde yer alan Dany Nounkeu, sarı-kırmızılı taraftarların yakından tanıdığı bir isim.

Gaziantepspor'dan 2012-2013 sezonu başında Galatasaray'a transfer edilen Kamerunlu oyuncu, 1,5 sezon forma giydikten sonra sırasıyla Beşiktaş, Granada ve Evian takımlarına kiralanmış, bu sezonun başında ise Burssapor'a transfer olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler