Fenerbahçe kazanıyor Türkiye yükseliyor!

UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz temsilcisi Braga'yı 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, bu sezonki Avrupa performansıyla hem kasasını doldurdu hem de Türkiye'nin ülke puanına katkı yaptı.

Yayınlanma: 11.03.2016 - 16:30
Abone Ol google-news

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı 1-0 yenerek rövanş maçı öncesi avantajı eline geçiren Fenerbahçe, Türkiye'nin ülke puanına da katkıda bulunmaya devam ediyor. Sarı lacivertliler ayrıca elde ettiği başarılarla UEFA'dan 10 milyon Euro'ya yakın para almaya da hak kazandı.

FENERBAHÇE KASASINI DOLDURDU!
UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda 2,4 milyon Euro'yu kasasına koyan sarı-lacivertli takım, ayrıca şu ana kadar maç başı gelirlerle 3,4 milyon Euro da kasasına koydu.
Fenerbahçe, ayrıca UEFA'nın gelir havuzundan da pay alacak.
Geçen yıl UEFA Avrupa Ligi'nde havuzdan Beşiktaş 4,7, Trabzonspor da 3,75 milyon Euro almıştı.
Fenerbahçe'nin de bu sezonki havuzdan en az 4 milyon Euro kazanması bekleniyor.
Böylece yaklaşık 10 milyon euroluk UEFA gelirinin sahibi olan Fenerbahçe, son 16 turu rövanşında Braga'yı eleyerek çeyrek finale yükselmesi durumunda ise 1 milyon euroyu daha alacak.

TÜRKİYE YÜKSELİYOR
Avrupa'da bu sezon 14,5 puan toplayan Fenerbahçe, en fazla puan kazanan Türk takımı olurken Galatasaray 9, Beşiktaş ise 7 puan topladı.
UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasından önce oynanan eleme ve play-off turu müsabakalarında galibiyet için 1, beraberlik için de 0,5 puan kazanan takımlar, grup müsabakalarında ise galibiyetler için 2, beraberlikler için de bir puan elde ediyor.
Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan takımlar 4, gruplardan çıkan ekipler ise 5 puan bonus kazanıyor. Takımlar ayrıca gruplardan sonra her tur için de bir puanın sahibi oluyor.
UEFA Avrupa Ligi'nde ise bonus puanlar çeyrek final etabından başlıyor ve bu aşamadan sonra turu geçen ekiplere bir puan veriliyor.

Ülke puanı hesaplamasında da takımların elde ettiği puanların toplamı kupalara katılan takım sayısına bölünüyor. Türkiye bu sezon şu ana kadar 6,6 puan elde etti. (Hurriyet)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler