Fenerbahçe'nin umudu Başakşehir'de tükendi!

Süper Lig'de şampiyonluk umudunu sürdürmek isteyen Fenerbahçe, Medipol Başakşehir'e Visca'nın golleriyle 2-1 mağlup oldu. İstediği oyunu sergileyemeyen Kanarya'nın tek sayısı Mehmet Topal'dan gelirken van Persie ile bir de penaltı yararlanamadı. Bu skorla ligin bitimine 2 hafta kala Fenerbahçe lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisine düştü...

Yayınlanma: 09.05.2016 - 21:56
Abone Ol google-news

Süper Lig'de 32. haftanın kapanış gününde Fenerbahçe, Visca'nın attığı gollerle Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yolunda ağır bir darbe aldı.

Süper Lig'de şampiyonluk umutlarını sürdüren Fenerbahçe, 32. hafta maçında Medipol Başakşehir'in konuğu oldu.

Düşük tempoda başlayan mücadelenin ilk yarısında her iki takım da pozisyon bulmakta oldukça zorlandı. İlk 45 dakikada gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına ise ev sahibi ekip Medipol Başakşehir damga vurdu. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Başakşehir'in golcü oyuncusu Visca, ceza sahası dışından sert bir şut çekti. Kaleci Volkan Demirel topa müdahale etse de çabaları yetersiz kaldı ve Başakşehir, Boşnak yıldızının golüyle bitime yarım saat kala 1-0 öne geçti.

Bu skorun ardından Fenerbahçe, golün şokunu atlatmadan Edin Visca bir kez daha sahneye çıktı. 65. dakikada sol kanattan Doka'dan gelen topu önce düzelten Visca, ardından sert bir vuruşla kaleci Volkan'ı bir kez daha avladı ve takımını 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Bu golün ardından Fenerbahçe üst üste ataklarla Başakşehir kalesine yüklense de aradığı golü bulmakta epey gecikti. Kurtarışlarıyla güne damga vuran Volkan Babacan, 77. dakikada da Van Persie'nin penaltı vuruşunu köşeden kurtardı ve gole izin vermedi.

Karşılaşmada dakikalar 80'i gösterdiğinde Fenerbahçe'nin köşe vuruşunda Mehmet Topal, güzel bir kafa vuruşuyla topu filelere yolladı. 200. lig maçını golle süsleyen Mehmet Topal'ın bu golü Fenerbahçe'ye yetmedi ve sarı-lacivertli ekip, sahadan 2-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonucun ardından puanını 53'e yükselten Medipol Başakşehir, dördüncü sıradaki yerini sağlama aldı. Fenerbahçe ise bu mağlubiyetle bitime iki maç kala Beşiktaş'ın 6 puan gerisinde yer aldı ve şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler