Telafi derbisi

Galatasaray ile Fenerbahçe Antalya'da Türkiye Kupası Fnali'nde karşılaşıyor.

Yayınlanma: 26.05.2016 - 09:10
Abone Ol google-news

Ziraat Türkiye Kupası Finali büyük bir derbi heyecanına sahne olacak. Bu sezon beklentileri karşılayamayan Galatasaray ve Fenerbahçe, bugün Antalya’daki mücadelede kupayı kazanıp taraftarlarını mutlu etmek istiyor.

Antalya Stadı’nda saat 21.15’te başlayacak ve ATV’den naklen yayımlanacak derbiyi hakem Mete Kalkavan yönetecek.
İki ezeli rakip, bu sezon Süper Lig’de oynadıkları maçlarda birbirlerini yenememiş, Kadıköy’deki derbi 1-1; TT Arena’daki mücadele 0-0 bitmişti.

Aslan Avrupa için

Galatasaray, Finansal Fair-Play kriterlerine uymadığı için UEFA’nın verdiği 1 yıl Avrupa’dan men cezasını çekebilmek adına Türkiye Kupası’nı kazanmak zorunda. Sarı-Kırmızılılar, kupayı alırsa Avrupa’ya katılma hakkı kazanacak ve cezasını gelecek sezon çekecek. Cim-Bom, Fenerbahçe’ye yenilirse Avrupa’ya katılım hakkı alamayacak ve 1 yıl olan ceza 2 seneye yükselecek. Galatasaray’da bugünkü derbi öncesi kadro dışı kalan Donk ile Hamit haricinde eksik bulunmuyor.

Volkan Demirel yok

Fenerbahçe, finale kalecisi Volkan Demirel’den yoksun çıkacak. Bel fıtığı ameliyatı olan tecrübeli file bekçisinin yerine kaleyi Fabiano koruyacak. Sakatlığını atlatan Markovic’in maç kadrosuna alınacağı öğrenildi. Sakatlıkları süren Mehmet Topuz ve Uygar Mert ise Galatasaray karşısında sahada olmayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler