'Yıldırım' ligi

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yıldız oyuncu Samuel Eto’o'yu Everton'dayken istemiş.

Yayınlanma: 26.07.2017 - 05:25
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’de transferi gündeme bomba gibi düşen Kamerunlu Samuel Eto’o’nun iki yıl öncesinde Sarı-Lacivertlilerin transfer listesinde olduğu ortaya çıktı. Futbolcu o yıllarda (2015) İngiltere’de Everton formasını giyiyordu, fakat mutsuzdu ve ayrılmak istediğini dile getiriyordu. Aziz Yıldırım’ın Eto’o hayranlığı o günlere dayanıyor. Birçok kulüp gibi F.Bahçe başkanının da Kamerunlu için Everton kulübüne transfer hamlesi olmuş. Ne var ki iki kulüp arasındaki görüşmeler yaşanan parasal anlaşmazlık nedeniyle gerçekleşmemiş. Biliyorsunuz başkan Yıldırım, daha önce de Alex, Roberto Carlos ve Krasic gibi aklına koyduğu birçok ismi rötarlı da olsa transfer etmişti. Şimdi bütün Fenerbahçelileri Eto’o heyecanı sardı. Olur olmaz bilemeyiz, fakat söylenilenlere göre bu transfer büyük ölçüde bitmiş. Sarı-Lacivertliler madem iyi bir golcü arıyor o zaman çok uzaklara gitmeye hiç gerek yok. İki yıldır ülkemizde bulunan ve artık bizden biri gözüyle baktığımız Kamerunlu Fenerbahçe’ye ilaç olur. Geçen sezon Samuel Eto’o 18 gol attı, 6 da asist yaptı. Bu transferin gerçekleşmesi halinde Aatif da Antalyaspor’a gidebilir. Çünkü Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Faslı’yı kadrosunda istiyor.

Ekici sahada van Persie yok

Sakatlığını atlatan Mehmet Ekici, yarın UEFA Avrupa Ligi ön eleme turundaki Sturm Graz maçında forma giyecek. Robin van Persie’nin ise sakatlığı nedeniyle kritik 90 dakikada oynayamayacağı açıklandı. Öte yandan Fenerbahçe 7 Ağustos’ta İtalyan ekibi Cagliari ile Ülker Stadyumu’nda saat 20.30’da hazırlık maçında karşılaşacak.

UEFA’da değişiklik

UEFA, son dönemde yaşanan yüksek meblağlı transferler sonrası gelen tepkiler nedeniyle Finansal Fair Play Kuralları’nda değişikliğe gidiyor. Şu anki sistemde ana kural; Kulübün 20 ile 30 Milyon Avro arası bir harcamada en az 20 Milyon Avro’luk kaynak yaratma zorunluluğuydu. Yeni sistemde 3 ana değişiklik var.

1- Lüks Vergisi: Oyuncunun gördüğü kartlar ve aldığı maç cezaları da dahil olmak üzere; yetiştirici kulübü, oynadığı ligler ve aldığı şampiyonluklar için kulüp tarafından ayrı ayrı bedel ödenecek. Kulüp, verdiği bonservis bedelinin en az yüzde 10’unu UEFA’ya vergi olarak verecek.

2- Maaş Sınırı: NBA’dakine benzer olan bu uygulamada, kulüplerin kendi genel kadrosu ve kendi oyuncuları için maksimum maaş sınırı belirlenecek.

3- Oyuncu Sayısında Sınırlama: Takımlara oyuncu satın alma sınırı getirilecek. Genç futbolcuların kiralanmasına engel çıkmayacak, ancak 30 yaş ve üzeri isimler için kiralık seçenekleri azalacak. Şartları yerine getirmeyen takımlar; para cezaları, kupalardan elenme ve transfer yasakları ile karşı karşıya kalacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler