Bozcaada bayram tatiline hazır

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada, 4 günlük Ramazan Bayramı'nı fırsat bilen tatilcileri bekliyor. Kentteki tüm hazırlıkların yapıldığı, yüzde 85 doluluk oranına ulaşıldığı, son dakika gelenlerle birlikte oranın daha da artmasının beklendiği belirtildi.

Yayınlanma: 24.06.2017 - 10:30
Abone Ol google-news

Ramazan bayramında başta İstanbullular olmak üzere çevre illerden gelen tatilcilerin, tercihlerini Kuzey Ege'nin incisi Bozcaada'dan yana kullanması bekleniyor. Son yıllarda tatilcilerin akınına uğrayan Bozcaada, bu bayramda da çok tercih edilen turizm noktalarından biri olacak gibi gözüküyor. 4 günlük Ramazan Bayramında Bozcaada'daki konaklama tesislerinde doluluk oranının yüzde 100'e ulaşması bekleniyor. Bozcaadalı işletme sahipleri, bayramda Bozcaada'yı tercih eden tatilcilerin rezervasyonlarını 15 gün önceden yaptırdığını belirtti.

Adaya akın eden tatilciler nedeniyle ulaşımda geçen yıllardaki gibi ulaşım sorunu yaşanmaması için Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'ye ait feribotlar tarafından her 45 dakikada bir sefer yapılacağı belirtildi. Bozcaada Belediyesi tarafından başlatılan elektrikli araç hizmeti ile 45 dakikada bir adaya tatile gelen yaşlı ve engelli vatandaşlar konaklayacağı otel ve pansiyonlara taşınacak.

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) Başkanı Ülke Diler, Ramazan Bayramı öncesi Bozcaada'da şuanda yüzde 85 bir doluluk oranının olduğunu söyledi. Ufak boşluklar olduğunu belirten Ülke Diler, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu an hala diğer tatil yörelerine göre daha çok tercih edilmekle beraber yer yer, ufak tefek boşluklarımız var. Son ana kadar Bozcaada yine tatil için düşünülecek bir yer. Ama bu tatil kısa da olsa otellerden aldığımız bilgilere göre boşluklar var. Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, yüzde 85 doluluk oranına sahibiz. Yoğun bir bayram kalabalığı bekleniliyor. Eski bayramlara göre nispeten daha düşük diyebiliriz. Ama bu düşüşün ülke genelindeki turizm noktalarında olduğunu ama Bozcaada'nın daha az etkilendiğini söyleyebiliriz."

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon