Görülmemiş ayrılık

Fenerbahçe’nin yollarını ayırdığı Yanal bugün maça çıkacak, camiada bu karara tepki var

Yayınlanma: 03.03.2020 - 05:30
Görülmemiş ayrılık
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin, Galatasaray’a Kadıköy’de 21 yıl sonra kaybettiği derbi sonrasında yazımın başlığını, “Şimdi ne olacak?” diye atmıştım. Antalya maçı öncesi yönetim, teknik kadro ve futbolcularla birlikte moral yemeği yedi. O günkü haberimde de Ali Koç-Ersun Yanal birlikteliğine “göstermelik” vurgusu yaptım. Antalya’da bir puan son dakikada alındı. Sarı-Lacivertlilerin her zaman olduğu gibi sahada yine ruhsuz bir mücadelesi vardı. Bardak iyiden iyiye taşmıştı artık. Bizler, Koç için “Nasıl katlanıyor bu Ersun Hoca’ya” derken önceki gece yollar ayrıldı. Bu gelişme elbette sürpriz değil. Fenerbahçe Başkanı işi çoktan çözmeliydi. Ersun Yanal, 15 Aralık 2018’de geldi Fenerbahçe’nin başına. O gün bugün takıma hiçbir katkıda bulunmadı. Bir teknik adamın 14 ayda üretkenliği olmaz mı? Olmadı. Biliyorsunuz taraftar çok istemişti Ersun Hoca’yı. Teknik adamın artık büyük takım çalıştırma ihtimali ortadan kalktı. Bundan sonra mesleğine devam ederse ancak Anadolu ekiplerinde iş bulur. 

GARİP KARAR!

Ersun Yanal’la yollar ayrılırken dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olayla karşılaştık. Bu olayı sizler de yakından takip etmişsinizdir. Yanal bugün Trabzon’la oynanacak maçta takımın başında sahaya çıkacak. Şaka gibi. Nasıl olur? Madem karşılıklı anlaşma sağlanmış, Ersun Yanal’ın ne işi var takımın başında? Bir gün daha bekleseydiniz keşke. Taraftarlar sosyal medyada, “Yollarını ayırdığın hocayla yarıfinal maçına mı çıkılır? Bu nasıl yönetim anlayışı” yorumlarıyla başkan Ali Koç’u eleştiri yağmuruna tuttu. 

Yanal bu durumdayken motivasyonu nasıl sağlar? Futbolcu gönderilmiş teknik adamın söylediklerini dinler mi? Zaten Yanal’la futbolcular arasında elektrik hiç yoktu. İş, Emre Belözoğlu ile Ozan Tufan’a kalacak gibi. 

SÖZLERİ HAVADA KALDI

Ersun Yanal, Fenerbahçe’de bulunduğu görev sürecinde medya önünde takımla ilgili hemen hemen hiç konuşmadı. Yanal daha çok umut dağıttı ve sürekli iddialı demeçler verdi. İşte bunlardan bazıları: “Zirvede olacağız 4. yıldızı takacağız. Güzel günler göreceğiz, şampiyonluk şarkıları söyleyeceğiz. Bestesini biz yapacağız. Bu yolda hep beraber yürüyeceğiz. Son sözü biz söyleyeceğiz, belirleyen olacağız. Ligi bitirdiğimizde herkes arkamızda olacak. Futbolun doğrularıyla yükselen kulübüz. Hiçbir engel bize müdahale edemeyecek...” Bir insan böyle sözler söylüyorsa, o kişinin özgüveni yok demektir. 

TAZMİNAT YOK

- Yıllık 1 milyon 750 bin Avro garanti ücret alan Yanal’ın sözleşmesinde tazminat maddesi bulunmuyor. Yanal’ın F.Bahçe’den üç aylık alacağı kalmıştı.

- Yanal döneminde yapılan transferler şöyle: Altay, Falette, Serdar, Sadık, Gustavo, Tolgay, Emre, Deniz, Zajc, Rodrigues, Kruse, Muriç, Mevlüt, Zanka, Rami.

FOTOĞRAFI YAYIMLANMADI

- Yanal yönetiminde dün yapılan antrenman, resmi internet sitesinden paylaşılırken deneyimli çalıştırıcının fotoğrafta yer almaması dikkat çekti. Yanal’ın yerine fotoğrafta Volkan Kazak’ın takımı çalıştırdığı görüldü. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler