‘Hem oku hem çalış’

Kanada Kültür Merkezi tarafından düzenlenen “Kanada Eğitim Günleri”, 14-15 Mart 2020 tarihlerinde İstanbul Harbiye Hilton Otel’de, bu ülkede öğrenim görmek isteyen öğrenciler ve velilerini, okul temsilcileriyle bir araya getirecek.

Yayınlanma: 24.02.2020 - 20:36
‘Hem oku hem çalış’
Abone Ol google-news

Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte, liseler, dil okulları, kolejler ve üniversitelerin temsilcileri, kurumları ve eğitim sistemi hakkında ayrıntılı bilgi verecek.

Kanada Kültür Merkezi Koordinatörü İsmail İnce, eğitim süresince sunduğu avantajlar ve ekonomik eğitim fırsatlarıyla Kanada’nın dünyanın en çok tercih edilen ülkelerden biri haline geldiğini söyledi. Üniversite kayıt ücretlerinin, Türkiye’deki eğitim giderleriyle karşılaştırıldığında daha ekonomik olduğunu belirten İnce, şunları söyledi:

“Yakın zamana kadar eğitim için yabancı bir ülkeye gitmek öyle kolay bir şey değildi. Eskiden sadece burs kazanan ya da maddi imkânları çok iyi olan öğrenciler yurtdışına çıkabiliyordu. Ancak şimdi öyle değil. Özellikle Kanada’da üniversite ya da lise eğitimi almak neredeyse her kesimden insanların ulaşabileceği bir seçenek haline geldi. Peki, Kanada neden bu kadar popüler? Çünkü Kanada, yabancı öğrencilere, kaliteli eğitimin yanı sıra önemli başka avantajlar da sağlıyor. Örneğin Kanada’da okula kayıt yaptıran öğrencilere çalışma imkânı tanınıyor. Ayrıca ailesine de cazip fırsatlar sunuluyor.” 

Etkinliğe katılmak için www.kanadakulturmerkezi.com/canada-edu-days  adresinden kayıt yaptırmak gerekiyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler