Hindistan’dan salgında patlama yaratacak karar

Hint hükümeti, Pazartesi günü yaptığı açıklamayla, koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için uygulanan 21 günlük tecrit süresini uzatmak gibi bir planları bulunmadığını bildirdi. Karara itiraz eden yüksek bürokratlar, tecritin kaldırılması neticesinde oluşacak yoğun insan hareketlerinin ülkede salgının yayılmasını kolaylaştıracağına işaret etti

Yayınlanma: 30.03.2020 - 12:45
Abone Ol google-news

Başbakan Narendra Modi, 1,3 milyar nüfusa sahip Hindistan'da halka 15 Nisan'a kadar tecrit ve izolasyon kurallarına uymaları yönünde çağrı yapmıştı, ancak bu durum, günlük işlerde çalışan milyonlarca hintlinin aç ve işsiz kalmasına yol açtı. Tecrite meydan okuyan yüzbinlerce Hintli, Delhi ve Mumbai gibi büyük kentleri yaya olarak terk ederek şehir dışında yaşayan ailelerine ulaşmaya çalıştı.

Bu tartışmalar sürerken, bakanlar kurulu sekreteri Rajiv Gauba eleştirilere yol açan bir demece imza attı ve 15 Nisan'da sona erecek olan tecriti uzatmak yönünde bir planları olmadığını açıkladı.

SALGIN DA PATLAMA RİSKİ

Hindistan Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkede bugüne dek 1.071 koronavirüs vakası tespit edildiğini ve virüse bağlı 29 ölüm yaşandığını bildirdi. Her ne kadar rakamlar birçok Batı ülkesinin gerisinde olsa da halk sağlığı yetkilileri, zayıf sağlık sisteminden dolayı ülkenin geniş çaplı bir salgın dalgasından sadece bir kaç hafta uzakta olduğuna dikkat çekiyor.

Başbakan yardımcısı Surya Thapa, söz konusu açıklamaya itiraz eden ilk Hintli yetkili olurken, "Tecrit uzatılmazsa, insanların hareketi salgının yayılma riskini arttırır" dedi.

Bir başka sağlık yetkilisi de, evlerine dönen yüzbinlerce Hintli işçinin salgının yayılmasını hızlandıracağına dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler