‘Kavganın olduğu yerde ticaret olmaz’

Ekonomi yönetimi tarafından sıklıkla dengelenme sürecinde olunduğu ileri sürülse de, günden güne katlanan maliyetlerle baş etmeye çalışan sanayici, bu söylemlere mesafeli. Artan jeopolitik riskler karşısında da daha barışçıl, kavgadan uzak bir dış politika talep ediyor.

Yayınlanma: 28.02.2020 - 02:00
‘Kavganın olduğu yerde ticaret olmaz’
Abone Ol google-news

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi toplantısının bu ayki konukları İzmirli sanayicilerdi. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Meclis Başkanı Salih Esen’in katıldığı toplantıda, sanayiciler sıkıntılarını da paylaştı. Yorgancılar, 9 yıl önce İSO’yu İzmir’de konuk ettiklerinde dile getirdikleri sorunların değişmediğini belirterek “İçeride ve dışarıda yaşadıklarımızın üstüne misliyle katlanan zorluklar eklendi. 5 yılda 7 seçim yapan tek ülkeyiz. Hangi ülkenin hangi sanayicisi bu şekilde üretim ve maliyet planlaması yapabilir. Reel sektörümüzün sınavları hiçbir zaman bitmiyor. Ama şu var: Ya üretip özgür olacağız ya da tüketip mahkûm olacağız!” dedi.

Salih Esen de şunları söyledi: “Toparlanmaya çalışan ekonomimiz için ne yazık ki henüz tehlike geride kaldı diyemiyoruz. İç piyasada canlanma belirtisi olmakla birlikte, mevcut risklerimiz hâlâ alarm seviyesinde. Diliyoruz ki, 2020’nin tüm zorluklarını yılın ilk iki ayında aşmış olalım. Bugün dış politika hiç olmadığı kadar hassas dengeler üzerinde yürütülüyor. Bu yüzden önceliğimiz çatışma değil, barış içinde birlikte yol almak olmalı. Unutmayalım ki, kavganın olduğu yerde iş de olmaz, ticaret de... Herkes bundan zarar görür.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler