İhsan Eliaçık’a yine engelleme

Kayseri Kitap Fuarı’nda geçen haftasonu saldırıya uğrayan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık onur konuğu olarak davet edildiği Trakya Kitap Fuarı’nda da engellendi.

Yayınlanma: 26.10.2017 - 12:34
Abone Ol google-news

<video:849804>

Gazetemize konuşan Eliaçık, “Fuarı düzenleyen firma Çorlu Fuarcılık Anonim Şirketi. Genel Koordinatörlügüne de Necdet Saraç tayin edilmiş. Kayseri’de yaşananlardan sonra onur konuğu olarak beni seçiyor ve fuarı düzenleyen şirkete bildiriyor. Beni davet etti ben de kabul ettim. Çarşamba günü konuşma yapıp cumartesi günü kitap imzalayacaktım. Bunu öğrenince Kalkınma Ajansı maddi desteği kestiğini açıklıyor, 3 üniversite de desteğini kesmiş. Bunun üzerine Necdet Saraç, bu duruma tepki göstererek Genel Koordinatörlüğü bırakmış. Yaşananlar üzerine birçok yazar ve yayınevi de katılmama kararı aldı. Kayseri’de yaşananlardan sonra ‘kendi arkadaşlarına kendilerini yuhalattı’ dediler, şimdi de ‘kendi kendini onur konuği ilan etti’ diyorlar. Bu durum fikir ve düşünce özgürlüğüne, kitaba yönelik tek adam yönetiminin yansımalarıdır. Fikir ve düşünce özgürlüğünden yana olan herkesin bu karanlığa karşı birlikte mücadele etmesi gerekir” diye konuştu. Necdet Saraç da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Baskı ve korku ortamına itiraz ettiğimiz için İhsan Eliaçık’ı bilerek ve isteyerek Trakya Kitap ve Eğitim Fuarı’na davet ettik. Eliaçık ya da bir başka yazar üzerinden pazarlık yapmayı reddettiğimiz için Trakya Kitap Ve Eğitim Fuarı’ndan çekiliyoruz” dedi.

Birçok isim fuardan çekildi

Eliaçık’a yönelik engelleminin ardından Evrensel Yayınevi, Zeynep Altıok Akatlı, Levent Gültekin, Ayşegül Tözeren, Hakkı Zariç, Barbaros Şansal fuara katılmama kararı aldı ve bu durumu sosyal medya hesaplarında duyurdu. İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık’ın yayıncısı olan Tekin Yayınevi’nin yetkilileri de “Kayseri’de yaşananlar sırasında Necdet Saraç’ı arayarak, fuarın iç organizasyonunu yaptıklarını, İhsan Eliaçaık’ı fuara onur konuğu olarak davet ettiklerini belirtti. “Biz fuara katılmıyorduk. Davet üzerine kabul ettik. 2 gün sonra şirket yetkilileri ‘böyle birşey yoktur’ diyerek açıkma yapmış. Necdet beyden, Eliaçık’ın onur konuğu olmasından sonda Kalkınma Ajansı ve üniversitelerin desteğini çektiğini öğrendik. Necdet bey de ‘ben böyle bir dayatmayı kabul edemem’ diyerek ayrılmış. Olayla ilgili yazışmaları ve sözleşmeyi bize gönderdi” dedi.

İhsan Eliaçık: Saldırının arkasında AKP var

Türkiye Yayıncılar Birliği: İhsan Eliaçık'a saldırı kabul edilemez

İhsan Eliaçık'a kitap fuarında saldırı!

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler