AKM’li günlerin coşkusu yaşandı

Lütfi Kırdar’da genç ve yetenekli Polonyalı şef Lukasz Borowicz yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası 12 Aralık Cuma akşamı “İsmet İnönü’yi Anma” başlıklı haftalık konserini verdi.

Yayınlanma: 15.12.2014 - 20:06
Abone Ol google-news
 
Konserin solisti İnönü’nün önerisiyle 1948’de TBMM’nin çıkardığı kanunla 8 yaşında Fransa’ya gönderilen büyük Fransız müzisyen Nadia Boulanger’in gözetiminde Paris Konservatuarı’nı 15 yaşaında  birincilikle bitiren, 20.yyılın en büyük piyanistleri Alfred Cortot ve Wilhelm Kempff ile çalışan efsane piyanist İdil Biret’ti.
 
Brahms “Piyano Konçertosu” ve ardından gene Brahms’ın piyano için düzenlediği “Macar Dansı” nı yüksek bir enerji ve titizlikle seslendiren İdil Biret, konserin ikinci yarısında orkestranın büyük başarıyla seslendirdiği Mahler “1. Senfoni” sanatseverlerin büyük alkışını aldı.  
 
Borowicz’in İdil Biret’e duyduğu saygı ve hayranlık, Biret’in bütün konserlerinde olduğu gibi pek çok ailenin çocuklarıyla konsere gelerek “rol model” olarak sanatçıyı işaret ediyor olması, salonu dolduran bu çok genç dinleyicinin Mahler “1.Senfoni” gibi büyük bir senfoniyi de dikkatle izlemesi salonu heyecanlandırdı.

Borowicz yönetiminde İDSO ile İdil Biret sanatçılara ve sanatseverlere AKM’li günlerin coşkusunu yaşattı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler