Boğaziçi’nde Dünya Prömiyeri

Boğaziçili sanatçılar mezzo-soprano Özlem Tuna ve besteci piyanist Aydın Karlıbel 25 Ekim Çarşamba akşamı Albert Long Hall konserlerinde ilk kez bir araya geldiler. Konserde Karlıbel, "Bolero - Kayıt ve Solo Piyano için" eserinin ilk seslendirişini de yaptı.

Yayınlanma: 27.10.2017 - 18:37
Abone Ol google-news
Hocalarının teşvikiyle birlikte konser veren sanatçılar, Cemal Reşit Rey, A. Adnan Saygun, R. Wagner, A. Karlıbel,  M. d. Falla, H. Berlioz, G. Bizet,  G. Verdi,  C. Saint-Saëns`ın arya ve liedlerini seslendirdiler.
 
Cemal Reşit Rey’in doğum günü ve Cumhuriyet Bayramı haftasına rastlayan konserde Karlıbel, "Bolero - Kayıt ve Solo Piyano için" ve "Çanakkale Senfonik Şiiri" eserlerinin ilk seslendirişini yaptı. Öncesi çok eskilere dayanan Ravel tarzındaki bu etüd sanatçının dört yıllık çalışmasının ürünü. Karlıbel, dokuz temanın birbiriyle sohbetini, titiz bir kayıt çalışmasıyla dört piyano ile gerçekleştirdi. Hem beste hem de yorum olarak çok büyük bir başarıya imza attı.
 
Wagner yorumuyla dikkat çeken Özlem Tuna, opera repertuvarını çok iyi bilen Karlıbel gibi önemli bir piyanistle söylemenin mutluluğunu yaşadı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler