Koronavirüs bir ülkede daha görüldü!

Dünyaya korku salan koronavirüs salgınında vaka sayısı her geçen saat artıyor. Gelen son dakika bilgilerine virüs Irak'ta da görüldü. İşte ayrıntılar...

Yayınlanma: 24.02.2020 - 14:52
Abone Ol google-news

Çin'de başlayan '(Kovid-19)' yani koronavirüs dünyayı korkutmaya devam ediyor... Bir solunum yolları hastalığı olan Kovid-19'u tedavi etmek için şu ana kadar hiçbir aşı bulunamadı ve sonucu ölümcül! Virüs dünya genelinde şimdiye kadar 79 binden fazla kişiye bulaştı.

İran, İtalya, Güney Kore, Afganistan, Bahreyn'de de bugün yeni vakalar görüldü ve koronavirüsün görüldüğü ülke sayısı 31'e yükseldi. 

IRAK'TA DA GÖRÜLDÜ

İran'dan sonra Irak'ta da ilk koronavirüs vakası belirlendi.

Gelen son dakika bilgilerine göre; Irak'ta da ilk yeni tip koronavirüs vakası Necef kentindeki İranlı bir öğrencide de görüldü.

İTALYA

İtalya can kaybı 7'ye yükseldi ve salgından en kötü etkilenen Avrupa ülkesi oldu. 

İRAN

İran'ın sadece Kum şehrinde ölü sayısının 50'ye dayandığı bildirildi.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükselirken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47 oldu. 

GÜNEY KORE

Çin dışında salgından en kötü etkilenen ülke Güney Kore oldu. Ülkede 7 kişi koronavirüs nedeniyle öldü, virüs 763 kişiye bulaştı.

AFGANİSTAN

Afganistan ve Bahreyn'e de sıçradığı öğrenilen virüs sebebiyle en az 10 kişinin de karantinaya alındığı bildirildi.

Türkiye, Irak, Afganistan, Pakistan, Ermenistan virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla İran ile sınırların dün kapatmıştı. Türkiye Devlet Demiryolları da (TCDD), Türkiye-İran arasındaki yük ve yolcu tren seferlerinin, koronavirüs salgını nedeniyle 23 Şubat 2020 tarihinden itibaren geçici olarak durdurulduğuna açıklamıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler