Dündar ve Gezen’e ödül

Necip Hablemitoğlu Toplumsal Duyarlılık Ödülleri sahiplerine verildi.

Yayınlanma: 16.12.2018 - 23:19
Abone Ol google-news

 

Maltepe Belediyesi tarafından verilen Necip Hablemitoğlu Toplumsal Duyarlılık Ödülleri sahiplerini buldu. Ölümünün 16. yılında anılan Necip Hablemitoğlu için gerçekleştirilen törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin sunuculuğunu Metin Uca yaptı. İYİ Parti genel başkan yardımcıları, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nun da katıldığı törende gazeteci Uğur Dündar, eğitimci ve sanatçı Müjdat Gezen, eğitim uzmanı Demet Bilgiç, AHBAP Platformu kurucusu ve yöneticisi sanatçı Haluk Levent ve nörolog Dr. Sevda Sarıkaya’ya ödülleri takdim edildi.

‘Benim için onur...’

Ödül töreninde konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, siyasi parti gözetmeksizin herkes ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Necip Hablemitoğlu Ödül Töreni’nin Maltepe’de yapılmasından da sevinç duyduğunu belirten Kılıç, “Böylesine bir yurtsevere, Atatürk milliyetçisi bir değerimize ev sahipliği yapmak, benim için bir onurdur. Geçen yıl Ankara’da Sayın Hablemitoğlu bu ödülü bana layık gördüklerinde orada yaptığım konuşmada dedim ki, ‘Hablemitoğlu’nun mutlaka bir gün Maltepe’ye gelmesi lazım. Türkan Saylan ile buluşması gerekiyor’ dedim. Birçok aydınımızın, yurtseverimizin yanında Türkan Saylan’ın çatısı altında Hablemitoğlu’nu ağırlamak, onun dostlarını ağırlamak, onun düşüncelerini bir kere daha anlamaya çalışmak bizim için çok kutsal ve çok kıymetli. Siyasi parti gözetmeksizin Hablemitoğlu Ödül Töreni’nde bir araya gelmek, gerçekten arzuladığım bir fotoğraf. O da zaten hep bunun mücadelesini verdi” dedi.

Törende söz alan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu üzüntülerini paylaşan herkese teşekkür ederek: “Maltepe Belediye Başkanımız Ali Kılıç, kimsenin yapamadığını yaptı, bizi buraya kadar getirdi. Teşekkür ediyorum, her birimiz ve Necip adına. Gelebilen, gelemeyen, kalbi bizim ile olan ve ağırlığı değişse de hiç bitmeyen üzüntümüzü bizim ile paylaşan herkese bir kez daha teşekkür ederim. Necip Hablemitoğlu’nun kaybından sonra geçirdiğimiz on altı yılı tamamladığımız bu günlerde, toplumsal duyarlılıkları için teşekkür edeceğimiz kıymetli isimler ile Necip’i birlikte anıyoruz bu akşam” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler