İdil Biret, genç piyanistlere ödül verdi

Genç ve yetenekli müzisyenleri destelemek için 4-9 Mart günleri arasında düzenlenen “İstanbul Filarmoni Derneği Faruk Erengül 2019 Ulusal Piyano Yarışması” iki eleme turunun ardından önceki gün Yarışma Finali ve Ödül Töreni ile sona erdi.

Yayınlanma: 11.03.2019 - 17:29
Abone Ol google-news

(Soldan sağa) Salih Haşim Aktaş, İdil Biret, Emir İlgen ve Faruk Erengül

Başkanlığını İdil Biret’in yaptığı Prof. Judith Uluğ, Ali Darmar, Prof. Metin Ülkü, Doç. Gökhan Aybulus, Dr. Aydın Karlıbel, Can Okan ve Eren Aydoğan’ın yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucunda “Birincilik Ödülü” Salih Haşim Aktaş ve Emir İlgen arasında paylaştırıldı. İki genç yetenek ödüllerini Biret ve Erengül’ün elinden aldılar. “İkincilik Ödülü” Judith Uluğ tarafından Özgür Deniz Akalın’a, “Üçüncülük Ödülü” ise, Ali Darmar tarafından İzem Gürer’e verildi.

‘Cesaret ve inançla...’

İdil Biret, “Yarışmanın olduğu bu hafta dinlediğim bütün piyanistler bize çok mutlu anlar yaşattı. Ülkemizde piyanistlik ve müzikal seviyenin bu derece yüksek oluşu çok sevindirici. Hep cesaret ve inançla güzel ama zor yolda ilerlemelerini içten diliyorum” diyerek yarışmacıların tümünü kutladı, başta hayatını müziğe adamış 1926 doğumlu aydın Faruk Erengül olmak üzere tüm elemeleri dinleyiciye açık olan bu organizasyonu başarılı kılanlara teşekkür etti.

İFD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Altıner jüri üyelerine ve ana destekçi Erengül’ün yanı sıra yarışmaya destek olan aralarında İTÜ, İDSO, Antonina Turizm’in de olduğu kurum ve kuruluşlara teşekkür belgesi sundular. Erengül de, “Burada dinlediğimiz kıymetli sanatçılarımız inşallah ilerde bütün dünyada iftihar vesilesi olurlar” diyerek bu mutluluğun devamını diledi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler