Hakkında terör soruşturması başlatılan Alpay: Devlet eleştirilmeli

“Eylülde Gel”, “Dağların Arkasında Yar”, “Fabrika Kızı” gibi şarkılarıyla tanınan sanatçı Alpay hakkında, “Terör örgütü üyelerini övdüğü ve devleti aşağıladığı” iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 05.06.2019 - 01:04
Abone Ol google-news

Müzik yaşamının 50. yılını kutladığı, 22 Mart Zorlu PSM konserinin ardından başlatılan soruşturmaya, Alpay’ın Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Gezi şehitlerini anmasının sebep olduğu öğrenildi. Konserde “Sıradaki şarkım, devlet tarafından zalimce katledilen bu güzel insanlara gelsin” diyerek Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Gezi şehitlerinin fotoğraflarını seyirciyle paylaşan Alpay, kendisini kimin ihbar ettiğini bilmediğini ve seyircisi tarafından yapıldığını da sanmadığını söyledi.

‘Devlet eleştirilmeli’

Her konserinde “Ellerinde Güllerle” şarkısını söylediğini, o esnada gösterilen şarkı klibinde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Gezi şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığını belirten Alpay, “Bu konserimde de, her konserimde yaptığım şeyi yaptım. İçerisinde ‘Ellerinde güllerle girdiler kara toprağa, utansın kara toprak utansın bu dünya’ sözleri geçen şarkımı söyledim ve ‘Bu şarkıyı, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri tarafından öldürülen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarıyla, Gezi’deki çocuklara adıyorum’ dedim. Bütün izleyicilerim de ayakta alkışladı. Bu insanlar terörist mi? Bu insanları anmak terör suçu işlemek mi? Öyleyse ben teröristim, bunları söylemeye de her zaman devam edeceğim” dedi. Devleti yönetenin bu ülkenin insanları olduğunu söyleyen sanatçı, şunları söyledi: “Devleti eleştirmek için sanatçı olmak zorunda değilsiniz, bu ülkede yaşayan her vatandaşın devleti eleştirme hakkı vardır. Kaldı ki devletin eleştirilmediği bir toplum, bir adım ileriye de gidemez.”

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Osmanlı Devleti’yle ilgili söyledikleri yüzünden de süren bir davası olduğunu anlatan sanatçı “Atatürk’e küfür etmenin hiçbir sorun teşkil etmediği bir ülkede, ben ‘Kendilerini kurtaran adama ihanet eden bir milletten bahsedemeyiz, Osmanlılar vatana ihanet gerekçesiyle bu ülkeden gönderildi’ dedim diye hakaretten yargılanıyorum. Türkiye’de hukuk hiçbir zaman olmadı, avukatlık stajımı yaparken fark ettim bu gerçeği ve avukatlığı bıraktım” dedi.

Ethem’in şarkısı

Sanatçı Alpay’ın, Ankara’da süren Gezi eylemleri sırasında polis Ahmet Şahbaz tarafından başından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük için yaptığı bir şarkısı da bulunuyor. Hüseyin Fehmi İnci’nin “Vasiyet” şiirinin de yer aldığı “Ethem’in Sessiz Çığlığı” isimli şarkıda “Anımsayın, Anımsayın ki tazelensin geçen günler Adımı anın, anın ki unutulmayayım” sözleri yer alıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler