Yolları Moskova’da kesişen iki yazar

‘Merhaba Güzel Vatanım’ yakında vizyonda

Yayınlanma: 23.07.2019 - 21:52
Abone Ol google-news

Yolu Moskova’dan geçen dünya şairi Nâzım Hikmet’in hayatı ile onu örnek almış ve tıpkı onun gibi hayatının bir dönemini Moskova’da geçirmiş Ahmet Ümit’in hikâyesi “Merhaba Güzel Vatanım”la beyazperdede ölümsüzleşiyor. Nâzım Hikmet ve Ahmet Ümit’i buluşturan filmden ilk tanıtım bugün yayımlandı.
Senaryosunu Ahmet Ümit’in yazdığı projenin yönetmenliğini uzun yıllardır birçok belgesel hazırlamış olan Cengiz Özkarabekir üstleniyor. İki yazarın gerçek hayat hikâyelerinden yola çıkan “Merhaba Güzel Vatanım”da, Nâzım Hikmet’in Moskova’ya uzanan yolculuğunun, Ahmet Ümit’in fırtınalı hayatı ve 1980’li yıllarda Moskova’ya gidişi üzerindeki etkileri anlatılıyor. Türkiye tarihinden önemli kesitlerin de yer aldığı ve “Hayat kısa, sanat uzun” sloganını benimseyen film, iki genç insanın, yaşadıkları çağın etkisiyle nasıl birer edebiyatçıya dönüştüklerini irdeliyor.
Geçtiğimiz aylarda Moskova, Gaziantep ve Bursa’da yapılan filmin çekimleri İstanbul’da bu ay tamamlandı. West İstanbul Marina’nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen projenin müziklerinde Cem Erman’ın imzası bulunuyor. “Merhaba Güzel Vatanım”, 22 Kasım 2019’da Türkiye’de vizyona girmeye hazırlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler