İtalyan üniversitesinden Özpetek’e fahri elçilik

İtalya’nın Salento Üniversitesi, Yönetmen Ferzan Özpetek’e “Tanıtım ve Kültür Elçisi” unvanı verdi

Yayınlanma: 15.11.2019 - 18:03
Abone Ol google-news

İtalya’da yaşayan usta yönetmen Ferzan Özpetek’e İtalyan yüksek öğrenim kurumlarından Salento Üniversitesi tarafından “Tanıtım ve Kültür Elçisi” unvanı takdim edildi. 


Salento Üniversitesi Kültürel Miras Bölümü’nün önerisi ve rektörlüğün onayıyla İtalya’nın güneydoğusunda yer alan Salento bölgesinin tanıtımına yaptığı katkılardan ötürü Özpetek, üniversitenin “Tanıtım ve Kültür Elçisi” unvanına layık görüldü. 


Üniversitede bugün yapılan törenle, Rektör Fabio Pollice’den unvan beratını alan Ferzan Özpetek, bu unvanla onurlandırılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi ve üniversite yönetimine teşekkür etti. 


Rektör Pollice de Özpetek’e bu unvanı, sinematografik ve sanatsal üretiminin kültürel değerlerine yaptığı katkı ve Salento’nun tanıtımında üstlendiği rolden ötürü verildiğini belirtti. 


Yönetmenlik kariyerinde bugüne kadar 12 filme imzasını koyan Özpetek, 2010 yapımı “Serseri Mayınlar” ile 2014 yapımı “Kemerlerinizi bağlayınız” filmlerini Lecce kenti ve civarında çekmişti. 


Ferzan Özpetek, kısa süre önce de İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella tarafından layık görüldüğü İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı “Commendatore” unvanını almıştı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler