Sinemazon’un film programı açıklandı

I. Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali’nin programı belli oldu. 18-22 Ocak arasında, Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği, Çağdaş Sanat Merkezi’nde düzenlenecek I. Sinemazon Kadın Sinema Yönetmenleri Festivali’nin içeriği 9 uzun metraj, 6 belgesel ve 7 kısa metraj filmden oluşuyor.

Yayınlanma: 03.01.2020 - 02:00
Sinemazon’un film programı açıklandı
Abone Ol google-news

22 kadın yönetmeni seyirci ile buluşturacak  festival kapsamında film gösterimlerinin yanı sıra Doç. Dr. Sevcan Sönmez, Dr. Berceste Gülçin Özdemir gibi kadın akademisyenlerin katılımı ile yapılacak “Türkiye’de Kadın Olarak Bağımsız Sinema Üretmek” isimli bir panel de bulunuyor. Aynı zamanda, Dr. Berceste Gülçin Özdemir, “Türk Sinemasının Kadın Yönetmenleri Konuşuyor” ; Doç Dr. Sevcan Sönmez ise “Filmlerle Hatırlamak” isimli kitaplarının imza günlerinde okuyucuları ile buluşacak.

Festival kapsamında gösterilecek uzun metraj filmler arasında Görkem Yeltan - “Bağcık”, Burçak Üzen - “Beginner”, Vuslat Saraçoğlu - “Borç”, Aysim Türkmen - “Çekmeköy Underground”, Sefa Öztürk - “Güven”, Banu Sıvacı - “Güvercin”, Dilek Çolak - “Hemşire”, Gülten Taranç - “Yağmurlarda Yıkansam” ve Çağıl Nurhak Aydoğdu - “Yarım” filmleri yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon