Emek Sineması için yürüdüler: Bu kaçak inşaata seyirci kalmayacağız

Yeni Emek Sineması projesine yürütmeyi durdurma kararı çıkmasına karşın inşaatın devam etmesi protesto edildi. Tarihi İnci Pastanesi’nin önüne gitmek isteyen eylemcilerle polis arasında küçük çaplı bir arbede yaşandı.

Yayınlanma: 17.01.2015 - 19:12
Abone Ol google-news

Yeni Emek Sineması projesine yargının yeniden yürütmeyi durdurma kararı vermesine karşın hukuksuz inşaatın devam etmesi protesto edildi.

“Bu inşaat duracak Emek bizim olacak” diyen eylemciler, inşaat durana kadar ve Emek Sineması yeniden yerinde inşa edilene dek eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu.

Eylemciler “Eller yukarı bu inşaat kaçak”, “Bu inşaat duracak başka yolu yok”, “Sermaye İstanbul’dan elini çek”, “Her yer Emek her yer direniş”, “Bu kaçak inşaata seyirci olmayacağız” yazılı pankartlar taşıdı.

 

Demircan’a soruşturma

Mimarlar Odası’ndan Mücella Yapıcı, Danıştay’ın, yargı kararına uymayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Emek projesinden sorumlu diğer yetkililer hakkında soruşturma açmaya karar verdiğini duyurdu.

Yapıcı, ayrıca yasal olarak durması gereken inşaatın ertesi günü 15 Ocak’ta bir işçinin elektrik akımına kapıldığını belirttti.

 

Eylemcilerle polis arasında arbede

Emek Sineması’nın yeni projesi nedeniyle taşınmak zorunda kalan tarihi İnci Pastanesi’nin önüne gitmek isteyen eylemcilerle polis arasında küçük çaplı bir arbede yaşandı. Daha sonra eylemciler Mis Sokak’a taşınan İnci Pastanesi önünde slogan attı.

F


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler