Bir evliliğin anatomisi

Gillian Flynn’in çok satışlı romanından uyarlanan psikolojik gerilim, evlilik, narsisizm, erkeklik, ideal aşk, medya temalarını özgün bir anlatımla, yetkin bir vurguyla tartışıyor.

Yayınlanma: 06.03.2015 - 20:41
Abone Ol google-news

Muhteşem Amy adlı çocuk romanlarının yazarı varsıl Amy ile üniversitede yaratıcılık dersleri veren yazar Nick’in tutkuyla başlayan aşkları evliliklerinin beşinci yılında sorunlu bir ilişkiye dönüşür. Ebeveynleri Amy’nin çocukluk dönemini geliştirip kitlelere pazarlayıp satmışlardır.

Evliliğin, birlikteliğin emek, hoşgörü, ödün gerektirdiğini yineleyen Amy–Nick Dunne çifti, Nick işten çıkarılıp ekonomik krizle karşılaşınca Nick’in doğup büyüdüğü kent Missouri’ye taşınır. Nick ekonomik anlamda Amy’ye bağlıdır, Amy, Nick’e evlilik sözleşmesi imzalatmıştır. Missouri’ye yerleşince Amy, Nick’in ona karşı olan sevgisini, ilgisini yitirdiğini düşünmeye başlar.

Evliliklerinin beşinci yıldönümünde Nick boşanma planları yaparken Amy gizemli bir şekilde kaybolur. Tüm kanıtlar Nick’in aleyhinedir ama ortada Amy’nin cesedi yoktur. Tüm ülke, medya, polis başarılı, güzel, hamile karısını öldürmekten ötürü Nick’i suçluyordur, üstelik Missouri’de idam cezası vardır.

Sonsuz aşk yemini edildikten sonra bu yanılsamanın yitimini, Batılı erkeğin örselenmiş erkekliğini, evlilik yergisini, narsisizmi, dış görünümü korumanın güçlüğünü, medyanın sürekli sansasyon haberler yaparak gerçekleri nasıl çarpıttığını yaratıcı yönetmen David Fincher benzersiz vizyonuyla sorguluyor.

Filmin Özel Bölümler’inde filmi yönetmen David Fincher’ın yorumlarıyla izleme seçeneği yer alıyor.

 

Gone Girl (Kayıp Kız) Yön: David Fincher Oyn: Ben Affleck, Rosamund Pike,
Neil Patrick Harris, Carrie Coon, Tyler Perry, Kim Dickens, Patrick Fugit /
2014, 143 dakika, BirFilm.

Format: Dvd, Blu–ray.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler