AKM için suç duyurusu

Cumhuriyet’in "Koca AKM talan edildi", "AKM'nin orada ne oluyor?" başlıklı iki haberi kuruluşları harekete geçirdi. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Kültür-Sanat SEN ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, cumhurbaşkanı, başbakan ve kültür bakanı hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Yayınlanma: 20.03.2015 - 09:42
Abone Ol google-news


Cumhuriyet’te 19 Şubat’ta yayınlanan “Koca AKM talan edildi” ve 12 Mart’ta yayınlanan “AKM’nin orada ne oluyor?” haberlerimizin ardından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile ilgili olarak suç duyurusunda bulunuluyor.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Kültür-Sanat SEN ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak.
Söz konusu kuruluşlar, mahkemece kabul edilen koruma kurulunun onayladığı onarım projesinin yıllardır uygulanmadığı, AKM’nin içindeki pek çok önemli teknik aksam ve diğer eşyaların ikinci elcilerde, hurdacılarda satıldığı, AKM’nin arazisi sınırları içinde Gezi Pastanesi’nin işgal girişiminde bulunduğu gerekçesiyle dönemin Başbakanı, bugünkü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dönemin Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na dava açacaklarını bildirdiler.
“AKM’deyiz” inisiyatifi ile pek çok sanatçı da, 27 Mart günü saat 10.30’da Çağlayan Adliyesi önünde buluşarak AKM ile ilgili bir bildiri okuyacak. Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Orhan Aydın, sanatçıların, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde AKM önünde toplanmaya izin verilmediği için adliyenin önünde bildiri okuyacaklarını vurguladı. 

Hukuki süreci başlatmaya karar veren diğer kuruluşlar ise şöyle: İŞTİSAN, Taksim Dayanışması, Oyuncular Sendikası, İstanbul Kent Savunması, TOMEB, TOBAV, Beyoğlu Kent Savunması, Halkevleri İstanbul Şubesi, Haziran Beyoğlu / Birleşik Haziran Hareketi, Occupychp.

“AKM’nin orada ne oluyor?” haberimizde sahne sanatları eleştirmeni Üstün Akmen, AKM’nin kullanım alanı içersinde olan yeşil alanın önüne Gezi Pastanesi tarafından onarım adı altında inşaa faaliyetleri yapılmakta olduğunu belirtmişti.

“Koca AKM talan edildi” haberimizde de dönemin en iyi teknolojik donanımlı aksamına sahip olan AKM’nin içinin boşaltılması konusu işlenmişti. Haberimizde görüşüne başvurduğumuz Orhan Aydın bunun küçük çaplı bir talan olmadığını belirterek AKM’nin kendi içinde bir zenginlik taşıdığını, sahnesindeki inen çıkan, dönen asansörleriyle, kostüm dekor ve aksesuvar depolarıyla bu ülkede hiçbir kültür merkezinde olmayan teknik donanıma sahip olduğunu vurgulamıştı.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler