‘Tarih şiddet doludur’

2.Dünya Savaşı’nı şimdiye dek işlenmemiş gerçekçi bir bakışla aktaran dramatik savaş filmi, iyilikle kötülüğün çatışmasını yetkin bir vurguyla aktarıyor.

Yayınlanma: 17.04.2015 - 18:00
Abone Ol google-news

Nisan 1945, Almanya. 2. Dünya Savaşı neredeyse bitmek üzeredir, Nazi imparatorluğu can çekişmekte, fanatik acımasız rejim çökmektedir. Düşman hattının arkasında Amerikalı çavuş Don Collier beş kişilik ekibine ve Fury adlı bir tanka komuta etmektedir. Sayı ve silah azlığı olan, üstelik birde çaylak askeri olan müfreze kahramanca 300 kişilik SS taburuna karşı meydan okumaktadır.

Topçu Boyd Swan inançlı bir Hristiyan olmasına karşın soğukkanlılıkla adam öldürebilen biridir. 2. Dünya Savaşı’nda Amerikan ordusunda dövüşen 350 bin Meksika kökenli Amerikalıyı tank sürücüsü Trini Garcia simgeler. Yükleyici Grady Travis ve ordunun belkemiği olan çavuşları temsil eden ‘Wardaddy’ Don Collier. Daktilo eğitimi almış, genç, masum, savaşa son derece hazırlıksız Norman Ellison ön cepheye yollanır. Yaşamda kalabilmek için değişmek zorundadır, nasıl değişeceğini ona Çavuş Don gösterecektir.

Training Day’in (İlk Gün/ 2001) senaristi, End of Watch’ın (Tehlikeli Takip / 2012) yönetmeni David Ayer bu savaşı zırhlı birliklerin kazandığını, dünya haritası çevresinde küçük heykelcikler hareket ettiren, tartışan generallerin olduğu bir film yapmak istemediğini, savaş filmlerinin genelde roman tadında nostaljik izler taşıdığını irdeliyor. Filmde aksiyonda, duygularda çok gerçekçi, bir tankın içerisinde en amansız noktalarda 5 asker yaşam savaşımı veriyor.

Bir Amerikan müfrezesinin öyküsünü sert, özgün bir anlatımla aktaran, dostluk, dayanışma temalarını benzersiz bir vurguyla işleyen filmin Özel Bölümler’inde fragman, 2. Dünya Savaşı’na katılmış tankçılar savaşı anlatıyorlar, yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, eğitim süreci, savaş gazileriyle oyuncuların buluşması, yönetmenin çekim güncesi, orjinal Sherman ve Tiger tanklarıyla çekim yer alıyor. Filmin ayrıca ayrıntılı bir çekim kitapçığı da var.

Fury Yön: David Ayer Oyn: Brad Pitt, Shia LaBoeuf, Logan Lerman, Michael Pena, Jon Bernthal, Jason Isaacs / 2014, 129 dakika, As Sanat.

Format: Dvd, BasOynat.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler