Zorlu PSM Müdürü'ne 'eşcinsel koro' protestosu

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, hükümete yakın gazetelerin hedef göstermesinin ardından Boston Eşcinsel Erkek Korosu konserini iptal eden Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Murat Abbas’ı protesto etti.

Yayınlanma: 12.05.2015 - 17:41
Abone Ol google-news

GZone’un haberine göre Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü üyeleri Görkem Ulumeriç ve Madır Öktiş, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki Eğlence Ekonomisi Zirvesi’ne katılan Murat Abbas’a oturumun soru-yanıt kısmında iptal edilen Boston Eşcinsel Erkek Korosu konserini sordu.

Görkem Ulumeriç, “Şu an Boğaziçi Üniversitesi’ndesiniz, biraz ciddi mevzulardan konuşmak istiyorum. Murat Abbas, size sorum: Homofobik misiniz? Bir eşcinsel olarak bunu sormak istiyorum” sordu.

Abbas şöyle yanıt verdi: “Sorunuz herhalde Boston Eşcinsel Erkek Korosu konserinin iptaliyle ilgili. Böyle olmadığımızı zaten geçmişte yapmış olduğumuz konserlerle, festivallerle, getirdiğimiz gruplarla göstermiş bulunduk. Kişisel bir şey değil. Yarın organizasyon şirketi gerekli açıklamayı yapacak.”

 

Kenan Evren zihniyetinin devamı

Bunun üzerine Abbas’ı sert bir dille eleştiren Ulumeriç, “Bir performans sanatları merkezinin genel müdürü olarak insan haklarını ilgilendiren bir alanda, böyle bir sansürün hesabını nasıl veriyorsunuz? Bir diktatörün ölümü şu an gündemde. Biliyorsunuz trans bireylerin sahneye çıkmasını yasaklamıştı. Bülent Ersoy Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldı. 10 yıl geri dönemedi. Aynı zihniyet o zaman şu anda da hakim değil mi? Aynı zihniyetin devamıdır bu. Siz bu kafayla ancak Konya’da sünnet düğünü yapabilirsiniz” dedi.

 

Sansürü kınamanız gerek

Oturumdaki diğer konuşmacılara da seslenen Ulumeriç, “Siz diğer konuşmacılar ‘Ben bu beyefendiyle yan yana konuşamam’ deyip bu sansürü kınamalısınız. Buradaki dinleyiciler, sizler bu sansürden haberdar olup, bu beyefendiyi dinlemeyip kendisini kınamanız gerekmekte. Dolayısıyla ben bu toplantının burda sonlandırılmasını talep ediyorum. Teşekkür ederim dinlediğiniz için.”

Ulumeriç ve Öktiş salonu terk ederken moderatör Şirin Sever, protestocuların demokratik hakkını kullandığını belirtti. Sonrasında da oturum sona erdi.

 

Öğrencilerin önünü kestiler

Boğaziçi LGBTİ üyeleri, salonun çıkışında etkinlikte görevli Doğan isimli bir öğrencinin kendilerinin önünü kestiğini belirterek, “Siz misiniz bu saçmalayanlar? Siz bu okulun ‘branding’ine zarar veremezsiniz. Bu insanlar ne kadar zor getiriliyor biliyor musunuz?” dediğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler