İzlemeyen kalmasın

Yılın En Çok Ses Getiren Tiyatro Oyunu “İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz”, İskoçya’da Düzenlenen Dünyaca Ünlü Edinburgh Fringe Festivaline Katılmadan Önceki Sezonun Son oyununu; 3 Haziran’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde oynayacak

Yayınlanma: 02.06.2015 - 18:18
Abone Ol google-news

Hayal Perdesi'nin ilk prodüksüyonu, prömiyerini 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde yapan, 'Söz'ün Büyücüsü' Boris Vian’ın yazdığı, Avrupa'nın önemli yönetmenlerinden Aleksandar Popovski’nin yönettiği, İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz İstanbul'da sezonun son oyununu 03 Haziran saat 20:30'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde sahneleyecek.

Bizi rahatsız eden nedir? Hayatımızda neyi kabul ya da inkâr ederiz; ihtiraslarımız bizi nereye götürür, ne ararız… Boris Vian‘ın son oyunu, alaycı trajedi İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz, işte bu ve benzeri sorularla başlar.

“Kule şeklinde yüksek bir evde yaşayan aile, nereden geldiği belli olmayan gizemli bir sesin yarattığı korkuyla kaçmaktadır. Kaçtıkları yer, evlerinin gittikçe daralan ve boşalan üst katlarıdır. Neden korktuklarını bile bilmeyen bu insanların her çıkışı, her kaçışı, korku esaretiyle birlikte yalnızlığa, eksilmeye, çöküşe doğru yapılan bir yolculuktur.”

Hayal Perdesi kurucularından Selin İşcan‘ın projelendirdiği oyun, ünlü Makedon yönetmen Aleksandar Popovski‘nin rejisiyle Hayal Perdesi Beyoğlu'nda sahnleleniyor. Kendi ihtiyaçları adına dünyayı reddeden kişilerin en gizli ve karanlık tutkularına yolculuk eden oyun, trajikomik karakterleri aracılığıyla kaybetmeyi ve son yüzleşmeye kadar her şeyin inkârını gözler önüne seriyor.

Oyunda Reha ÖZCAN, Ayşe LEBRİZ BERKEM, Selin İŞCAN, Selin TEKMAN, Tuba KARABEY, Nihat ALPTEKİN rol alıyor.

Aleksandar Popovski, 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında yönettiği TEHLİKELİ İLİŞKİLER adlı oyunla Afife Tiyatro Ödülleri'nde “YILIN EN BAŞARILI YÖNETMENİ” yönettiği oyun ise “YILIN EN İYİ PRODÜKSİYONU” ödüllerini almıştır.

Bu yıl 19.su düzenlenen Afife Tiyatro Ödülleri'nde ''YILIN EN BAŞARILI YÖNETMENİ'

kategorisinde İMPARATORLUK KURANLAR YAHUT ŞÜMÜRZ ile tekrar ödül kazanmıştır.

Oyunda Şümürz karakterini oynayan Selin İşcan ise 20. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde 'YARDIMCI ROLDE YILIN EN BAŞARILI KADIN OYUNCUSU' dalında adaylar arasında yer almıştır. Ayrıca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oynadığı Bir Yaz Gecesi Rüyası ve Hayal Perdesi yapımı İmparatorluk Kuranlar yahut Şümürz oyunlarıyla Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri'nde 'YILIN KADIN OYUNCUSU' ödülünü almıştır.

Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri'nde oyunun dekor tasarımcısı, Zagrep'li sanatçı Sven Jonke 'YILIN SAHNE TASARIMCISI' dalında, genç neslin dikkat çeken oyuncularından Tuba Karabey, 'YILIN UMUT VEREN GENÇ KADIN OYUNCUSU'

kategorilerinde aday gösterilmiştir.

Sözün özü: Hayal Perdesi, “İmparatorluk Kuranlar” yapımıyla on üzerinden on alıyor.”

Üstün Akmen - Evrensel

Her tiyatro severe ve özellikle Tiyatro Ödülleri Seçici Kurullar Üyeleri’ne içtenlikle önerilir.”

Robert Schild – T24

19. İstanbul Tiyatro Festivali’nin öne çıkan yerli yapımlarından olan “İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz” sezonun harikulâde oyunlarından.”

Eser Rüzgar - Milliyet Sanat

Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berkem, Selin Tekman, Tuba Karabey, Nihat Alptekin ve Selin İşcan dengeli, birbirinin önüne çıkmayan ve hiç sırıtmayan bir doğallıkla en sembolik olanı en doğal şekilde oynuyorlar. Yönetmen Aleksandar Popovski‘nin rejisi yüksek performans, kondisyon ve konsantrasyon gerektiren riskli bir iş, ancak oyuncular rejinin zorluklarından ayrıca tempolu bir heyecan üreterek seyirciyi mest ediyorlar.

Şenay Tanrıvermiş - Habertürk

“Baba Leon Dupont’un paranoyasını canlandıran Reha Özcan’ın performansı, oyunun başından sonuna kadar ama özellikle 3. Perde’de sizi koltuğunuza çiviliyor. Oyunculuk tarihine geçecek kadar iyi canlandırdığı zorlu rolün üstesinden hakkıyla gelen Özcan’ı izlerken ‘Baba, bundan başkası olamaz!’ diyorsunuz.”

Aycan Gürlüyer - istanbuldasanat.org

Yer: Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

Tarih: 03 Haziran Çarşamba

Saat: 20:30

Biletler Biletix üzerinden ve sahne gişesinden satışa sunulmuştur. (http://www.biletix.com/biletsec/SSB81/ISTANBUL/tr)

Bilet satış Fiyatları

Biletix: Tam 56.00 TL/ Öğrenci 46.00 TL

Gişe: Tam 50.00 TL/ Öğrenci 40.00 TL



 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler