Bakanın tavrı faşizmin yansıması

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, kendisini “tanımadığını” iddia eden yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’ya sert tepki gösterdi: “Bu faşizmin yansıması, çok yazık, düştüğümüz hallere bakın.”

Yayınlanma: 02.09.2015 - 22:23
Abone Ol google-news

Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü, kendisini “tanımadığını” iddia eden ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan (İBBŞT) ihraç edilmesi üzerine kendisine üstü kapalı olarak “terörist” benzetmesi yapan geçici hükümetin yeni Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’ya sert tepki gösterdi. Üzümcü, “Yangından mal kaçırır gibi kurulmuş bir hükümetin bakanından ne bekliyoruz ki? Bu faşizmin yansıması, yarın kimse duymadım, bilmiyorum demesin. Çok yazık, düştüğümüz hallere bakın” dedi.

Üzümcü, Topçu’nun kendisi için önce “tanımadığını” söylediğini, ardındansa “İBBŞT’nin genel müdürü ve genel müdür yardımcısıyla görüştüğünü” beyan ettiğine dikkat çekti. Üzümcü, “Sayın Bakan’ın durumu tam da ‘Karakolda doğru söyler, mahkemede şaşar’ vaziyeti. Çok yazık, düştüğümüz hallere bakın” görüşünü dile getirdi.

Üzümcü, şunları kaydetti: “Bazı insanlar kendilerini çeşitli partilerde ifade ediyorlar, bazıları yolsuzlukları yok sayıyor. Ancak tüm bunların ceremesini Türk halkı çekecek. Benim İBBŞT’den ihraç edilmem bazı AKP’lileri de rahatsız etti. Şimdi sosyal medya üzerinden, atılan Tweet’leri çarpıtıp, ‘Peygamber efendimize küfretti’ denilerek toplumda ‘bu kişi vatan haini’ algısı yaratmaya çalışıyorlar...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler