Kısaların ödülleri verildi

27. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali’nin düzenlediği Ulusal Kısa Film Yarışması’nın ödülleri sahiplerine verildi.

Yayınlanma: 04.02.2016 - 21:50
Abone Ol google-news

Ödül kazanan yönetmenlere, İtalyan Kültür Merkezi sinema salonunda gerçekleştirilen törenle başarı plaketleri dağıtıldı.

Bu yıl seçici kurul; Ali Aga (Kurgucu), Beste Bereket ( Oyuncu ), Burcu Aykar ( Sinema Yazarı ), Osman Evre Tolga ( Yönetmen-Görüntü Yönetmeni ), Natali Yeres ( Sanat Yönetmeni) ve Selim Demirdelen ( Yönetmen- Müzisyen ) den oluştu. Yoğun bir katılımın olduğu gecenin sunumunu oyuncu Beste Bereket gerçekleştirdi. İngilizce çevirilere de belgesel yönetmeni Haşmet Topaloğlu yardımcı oldu. İtalyan Kültür Merkezi müdürü Gianni Vinciguerra ve festival başkanı Hilmi Etikan’ın konuşmalarıyla başlayan program kısa film gösterimi ve kokteyl ile devam etti.

Geceye katılanlar arasında Yılmaz Atadeniz, Safa Önal, Biket İlhan, Tayfun Pirselimoğlu, Ruhi Sarı, Güner Özkul, İnci Pamirtan, Sadık Aslankara, Aslı Selçuk gibi sanat ve sinema dünyasından çok sayıda isim vardı. İki yıldır Kültür Bakanlığı’ndan hiçbir destek almadan etkinliğini düzenlediğini belirten festivalin kurucusu ve yöneticisi Hilmi Etikan, bu yıl çok geniş bir gönüllüler ekibiyle çalıştığını belirtti. Yılmaz Atadeniz, Safa Önal ve Biket İlhan hiçbir ekonomik destek almaksızın yapmayı sürdürdüğü festivalinden ötürü Hilmi Etikan’ı yürekten desteklediklerini ve bu durumun bir an önce değişmesi gerektiğini vurguladılar. Yılmaz Atadeniz, bu yürekli çabasından ötürü Hilmi Etikan’ı çağımızın şövalyesi olarak tanımladı, İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali’nin uzun ömürlü olmasını diledi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLLERİ:

*EN İYİ KURMACA KISA FİLM ÖDÜLÜ: “ÇEVİRMEN” ( Yönetmen: Emre Kayiş )

*EN İYİ BELGESEL KISA FİLM ÖDÜLÜ: “TARZAN KEMAL” ( Yönetmen : Caner Özdemir )

*EN İYİ CANLANDIRMA KISA FİLM ÖDÜLÜ; “ALTIN VURUŞ” ( Yönetmen: Gökalp Gönen )

*EN İYİ DENEYSEL KISA FİLM ÖDÜLÜ: “SU BİRİKİNTİSİ” ( Yönetmen: Serdar Yılmaz )

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLLERİ:

*KURMACA KISA FİLM JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: “SALI” ( Yönetmen: Ziya Demirel )

*BELGESEL FİLM JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: “GÖÇER” ( Yönetmen: Ramazan Dinler )

*CANLANDIRMA FİLM JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: “ZEKİ” (Yönetmen: Ahmet Gökhan Okur ve Erkan Esenoğlu )

*DENEYSEL KISA FİLM JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: “SAVAŞ BÖLGESİ” ( Yönetmen: Oğuzhan Kaya )

MANSİYON ÖDÜLLERİ:

* KURMACA FİLM MANSİYON ÖDÜLÜ: “WONG KAR WAI ÜZERİNE KISA BİR FİLM” ( Yönetmen: Serdar Önal ve Ömer Çapoğlu )

* KURMACA FİLM MANSİYON ÖDÜLÜ: “ZİLAN” ( Yönetmen: Mehmet Mahsum Akyel )


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon