Yavaş şehrin hızlı çizerleri

‘Yavaş Şehir’ sertifikalı yerleşim yerlerinden Seferihisar’da Karikatürlü Ev açıldı. Seferihisar yavaş olsa da minik çizerleri hızlı!

Yayınlanma: 22.02.2016 - 22:06
Abone Ol google-news

İzmir’in Seferihisar ilçesinin bir Karikatürlü Ev’i oldu. Gazetemiz çizeri Kamil Masaracı’nın fikir babası olduğu Karikatürlü Ev’in ilki 2008’de Karaburun’da ardından Milas, İskenderun, Küçükkuyu, Ayvalık, Eskişehir, Avanos, Defne ve Seferihisar’da minik çizer adaylarıyla buluştu.

“Yavaş Şehir” sertifikasına sahip yerleşim yerlerinden biri olan Seferihisar’da yavaş, gürültüsüz ve temiz bir yaşam var, fakat Seferihisar yavaş olsa da minik çizerleri hızlı. Onlar yavaş şehrin hızlı çizerleri! Seferihisarlı minik çizerler, bu sakin şehirden dünyaya gülücükler gönderecekler.

‘Konuşma balonlu bir şey’

Açılışı 20 Şubat’ta yapılan Seferihisar Karikatürlü Ev’in ilk karikatür atölyesini çizer Kamil Masaracı ile Saadet Demir Yalçın gerçekleştirdi. 8-10 yaş arası çocukların katıldığı bu ilk atölyede çocuklara “Karikatür nedir” diye soruldu. Çocuklar ne mi dediler? “Karikatür konuşma balonlu bir şey” diyen de oldu, “komik resim” diyen de.

Masaracı ile Yalçın, “Karikatür çizgiyle yapılan komikliktir” diye bir tanım yaptıktan sonra karikatüre dair uygulamalı bilgiler verdiler. Aralarında Osman Kurt, Eren Bayram, Alican Yıldız ve Şervan Alparslan’ın da olduğu minikler “kardan adam” konulu karikatürler çizdiler.

Deryayı bilen balıklar

Masaracı, bu Karikatürlü Ev’lerle yeni çizerlerin çıkacağına inandığını belirterek, Seferihisar’ın minik çizerleri için “Bu çizer adayları sakin bir şehirde yaşıyorlar ve sakin sakin, telaşsız karikatür çizecekler” dedi. Karikatürist Saadet Demir Yalçın ise Karikatürlü Ev’lerde çocuklarla karikatüristlerin buluşmasının onların iyi bir noktaya gelebilmeleri için önemli bir adım olduğunu, küçük yaşta çizmeye başlamanın da büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

Masaracı, Karikatürlü Ev’in açılmasına vesile olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e imzalı bir karikatürünü hediye etti. Karikatürde bir çocuk “Düşünsün de büyüsün ninnii..” diye uyutuluyordu...

Seferihisar Karikatürlü Ev’le ilgili olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Daha iyi bir dünya içindaha parlak bir gelecek için çocukları eğitmekten başka çaremiz yok. Çocuklar karikatürle eleştirel bakmayı öğrenecek, ufku açılacak” dedikten sonra Nâzım Hikmet’in “Dünyanın En Tuhaf Mahluku” şiirinden yola çıkarak “Çocuklar derya içinde olup deryayı bilmeyen balık gibi olmasın diye tüm bu çabamız” vurgusunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler