Pınar Selek Siyaset Bilimi Doktoru ünvanını aldı

İnsan hakları savunucusu Pınar Selek, Strasbourg Üniversitesi'nde üç senedir sürdürdüğü “Türkiye'deki muhalif hareketlerin birbirleriyle etkileşimi” konusundaki doktora çalışmasını sonuçlandırarak Siyaset Bilimi Doktoru ünvanını aldı.

Yayınlanma: 11.03.2014 - 21:12
Abone Ol google-news
Tezin savunmasını dinleyenler arasında babası Alp Selek, Strasbourg Üniversitesi Rektörü Alain Beretz ve Rektör yardımcısı Francis Kern de vardı.
 
Pınar Selek, 7 Mart 2014'de « Türkiye'deki muhalif hareketlerin birbirleriyle etkileşimi » konusundaki doktora tezini Strasbroug Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Jay Rowell, Sorbonne Üniversitesi'nden Prof. İsabelle Sommier, Paris EHESS'den Prof. Hamit Bozarslan, Lausanne Üniversitesi'nden Prof. Marie Claire Caloz-Tschopp ve doktora danışmanı Samim Akgönül'den oluşan jüri önünde savundu. Tarihi üniversitenin ünlü Pasteur salonunda yapılan savunmaya kalabalık bir dinleyici kitlesi katıldı. Dinleyiciler arasında Pınar Selek'in babası ve Türkiye’nin en saygın avukatlarından Alp Selek, Strasbourg Üniversitesi Rektörü Alain Beretz ve Rektör yardımcısı Francis Kern de vardı.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler