‘Bilal Erdoğan’a üstün zekâlı dediğim için...’

Önceki gün Bursa’daki Edebiyat Matineleri paneline konuşmacı olarak katılan yazar Seray Şahiner, uyurken otel odasına yedek anahtarlarla izinsiz giren polislerce gözaltına alındı. Geceyi nezarette geçirdikten sonra sabah serbest bırakılan Şahiner, nezarette geçirdiği o gece ve öncesini anlattı.

Yayınlanma: 12.12.2016 - 23:04
Abone Ol google-news

Önceki gün Bursa Tabip Odası’nın düzenlediği Edebiyat Matineleri panelinde konuşmacı olduğu için Bursa’da bulunan yazar Seray Şahiner, gece otelde uyurken odasına giren erkek polislerce gözaltına alındı. Geceyi “sebep gösterilmeksizin” Formara Emniyet Müdürlüğü Asayiş nezaretinde geçirdiğini söyleyen Şahiner, sosyal medya hesabından gözaltına alınma ve nezarette tutulma süreciyle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamasında Şahiner otel odasında gözaltına alınma sürecini şu ifadelerle anlattı: “Bursa Tabip Odası’nın düzenlediği Edebiyat Matineleri paneli için konuşmacı olarak Bursa’ya geldim. Sabaha karşı 4.45’te kalmakta olduğum Bursa Sheraton Aloft Otel’de; otel yönetiminin oda anahtarını teslim ettiği iki erkek sivil polis odama girerek beni uyandırdı.

Bir açıklama yapmadan, arama emri ve polis kimliği göstermeden, özel alanım olan yatak odasına, iradem ve haberim olmaksızın anahtarla açarak girmişler. Sebep belirtmeksizin gözaltına alınarak Formara Emniyet Müdürlüğü Asayiş nezarethanesine götürüldüm. Avukat olmadan ifade vermeyeceğimi belirttim. Bu sırada, Bursa Tabip Odası avukatı Nilgün Berk olaya müdahil oldu.” Açıklamanın devamında Şahiner, gözaltına alınma sebebinin 7 Ağustos 2014 tarihinde BirGün gazetesinde yayımlanan ve eğitim sisteminin İmam Hatipleşmesini eleştiren “Buraları Hep Düz Liseydi” başlıklı köşe yazısı dolayısıyla kendisine açılan hakaret davasından ötürü gözaltına alındığını anladığını belirtiyor: “(...) Yazımda Bilal Erdoğan’a ‘üstün zekâlı’ demem sebebiyle kendisi bana hakaret davası açmıştı. Emniyet Müdürlüğü’nde bu davadan aldığım para cezası sebebiyle hakkımda yakalama emri olduğunu ve bundan dolayı gözaltına alındığımı öğrendim. Cezayı öğrenmem için elime bir tebligat geçmemesine rağmen hakkımda yakalama kararı çıkarılmış. Geceyi nezarette geçirdim.Sabah parayı ödememin ardından serbest bırakıldım.”

Şahiner açıklamasını gözaltı sürecinde yanında olan isimlere teşekkürle bitirdi: “Neticede, Bilal Erdoğan’a ‘üstün zekâlı’ dediğim için, oteldeki yatak odam, ben uyurken erkek polislerce basıldı, gözaltına alındım ve geceyi nezarette geçirmek zorunda bırakıldım. Bu süreçte bana destek olan Bursa Tabip Odası’na, Ayşegül Tözeren’e, Barış Yardakaş’a, Sezgin Tanrıkulu’na, Orhan Sarıbal’a, Avukat Nilgün Berk’e, ilgilenen, yanımda duran, arayıp soran tüm dostlara teşekkür ederim. Dayanışmayla...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler