Ortaçgil’den senfonik konser...

Bülent Ortaçgil’in 2012 yazında Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda verdiği Senfonik Konser CD ve DVD formatında müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Yayınlanma: 12.04.2017 - 18:56
Abone Ol google-news

Müziğimizin ikonik figürlerinden Bülent Ortaçgil neredeyse yarım asıra yaklaşan müzik kariyerinde iki elin parmaklarını geçmeyecek sayıda albüme imza atmış; buna rağmen az ama öz üretimiyle benzersiz bir hayran kitlesini peşinden sürüklemesini bilmiştir. Onun her konserini izlemiş olanlar vardır mesela.

Ya da her konserini izlemek için çaba gösteren, kaçırdığı kayıtların peşine düşen fanatikleri vardır. İşte şu sıralar müzikmarketlerin raflarını süsleyen ve ‘Senfonik Ortaçgil’ başlığını taşıyan kayıt tam da onlar için... 2012 yazında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda Ortaçgil’in şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Yaylı Sazlar Orkestrası eşliğinde verdiği senfonik konser canlı olarak mikrofonlar ve kameralar tarafından kaydedilmiş ve yaklaşık dört yıllık bir çaba sonucu hem CD hem de DVD formatında piyasaya sürülmüş.

“Bu iş için dört yılımı verdim” derken hiç de abartmıyor yani Ortaçgil. Özel bir basın buluşmasında bir araya geldiğimiz ünlü müzisyen “Özellikle DVD için çok uğraştık. Hiçbir zaman gönlüm tam ‘hah oldu’ diyemedi. Ama anlaşılan Ortaçgil de Ada Müzik de nihayet tatmin olmuş ki 2’şer CD ve DVD halinde ‘Senfonik Ortaçgil’ elimize ulaştı. Ada Müzik’in CEO’su Bülent Forta ve Ortaçgil yakın bir gelecekte muhtemelen 10 CD’lik özel bir koleksiyon kutusu çıkaracaklarının da müjdesini verdiler bu arada. Asıl bombayı ise bizzat Ortaçgil patlattı: “Ümit Tunçağ’ın İzmir Radyosu’nda 1969’da kaydettiği 7-8 tane şarkı var hiç yayımlanmamış. Ümit o kayıtları vermişti bana, bende duruyor. Tabii ilk deneyimler, birkaç tane İngilizce parça da var aralarında, İngilizce şarkı yazmıştık o zamanlar, onları da kullanırız herhalde.” Bu sözlerin masada bulunan bizler arasında (bizler derken Naim Dilmener, Murat Meriç, Yekta Kopan, Şafak Ongan gibi birçok ismin bulunduğu kalabalık bir gruptan bahsediyorum) ne kadar büyük bir heyecan dalgası yarattığını söylememe gerek bile yok herhalde. Merak ve hasretle bekliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler