Perde açılsın...

Bakırköy Belediye Tiyatroları yeni sezona altı yeni oyunla merhaba diyecek.

Yayınlanma: 28.08.2017 - 20:25
Abone Ol google-news

Bakırköy Belediye Tiyatroları (BBT) yeni sezon oyunlarının provalarına başladı. Türkiye’nin üçüncü ödenekli tiyatrosu olan BBT geçen sezonun aksine yeni mevsime beş yetişkin bir çocuk oyunuyla merhaba diyecek. Açıldığı günden bugüne klasik, çağdaş ve yenilikçi oyunlar sahneleyen tiyatronun genel sanat yönetmenliğini Alican Yücesoy üstleniyor. Hatırlayalım; 2015 yılında tiyatro atamayla değil kurum sanatçılarının oylarıyla ilk genel sanat yönetmenini, Alican Yücesoy’u seçmişti. Yücesoy’la o tarihte konuştuğumuzda “tek değilim 10 kişilik bir ekibiz” demiş ve sözlerine “10 senelik bir birikim ve bir buçuk yıldır beraber çalıştığımız bir ekibiz, herkes yenilik istiyordu ve herkesin yenilenmeye ihtiyacı vardı” diye eklemişti. Bugün de bir şey değişmedi, hâlâ 10 kişilik ekipler ve her kararı birbirlerinin fikrini alarak ortak veriyorlar. Tiyatrolarına sahip çıkan bu on kişilik kadroda Gülce Uğurlu, Doğacan Taşpınar, Yelda Baskın, Didem Germen, Ali Rıza Kubilay, Fidan Koşar, Emrah Eren, Elif Ürse, Cihan İnan Bekar, Defne Şener Günay yer alıyor.

Bu genç ekip üçüncü sezon için yeni oyunlarını hazırlamaya başladı.

Yönettiği oyunlarla adından söz ettiren Emrah Eren, bu mevsim yeni bir oyunla çıkacak karşımıza... Çiğdem Erken’in müzik direktörlüğünü üstlendiği “Cıngıllı” aralık ayında seyirciyle buluşacak. Eren’in tematik konser olarak tanımladığı proje, yerli müzikallerimizden örnekleri Türkiye tarihi ile iç içe geçirerek seyirciye keyifli bir seyirlik sunuyor. Müzikal tarihinin “Off hay hak” diyerek perde gazelini söyleyen Hacivat’la başladığını söyleyen Eren, “Kantolar, operetler, Keşanlı Ali’ler, ithal müzikaller, Devekuşu Kabare’ler, Şan Tiyatrosu müzikalleri, Ortaoyuncular, klasik ve niceleri... İşin ilginç tarafı ülkemizin müzikal tarihi siyasal tarihiyle hercümerç olmuş ve fark ettik ki ikisini birbirinden ayırmak imkânsız. Sahnelerimizin perdelerine sinmiş hepimizin hatıralarında yer alan müzikal şarkıları bu sefer Türkiye tarihiyle yan yana yürüyecek. Çiğdem Erken’in müzik direktörlüğüne BBT orkestrası ve BBT oyuncularının canlı yorumuyla” diyor.

‘SherlockHamid’...

Jonas Hassen Khemiri’nin “Kardeşlerimi Arıyorum” adlı oyununu Caner Akdeniz yönetiyor. Ekim ayında prömiyer yapacak oyunda, günümüzde metropolleri saran şehir terörü yenilikçi ve dinamik bir söylem ile ele alınıyor.

Ahmet Sami Özbudak’ın, Bakırköy semtinden ilham alarak yazım sürecine başladığı “SherlockHamid” de ekim ayında prömiyer yapacak bir diğer oyun. İstibdat döneminde geçen müzikli oyun, dönemin baskı atmosferi içinde renkli karakterleri ile bir cinayetin izini sürüyor. Oyunu Berfin Zenderlioğlu yönetiyor.

‘Seni Seviyorum Türkiye’...

21. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında kasım ayında prömiyer yapacak olan Yelda Baskın’ın yönettiği “Seni Seviyorum Türkiye” değişen koşulların içinde ülkeye dair hoşnutsuzlukları olanların aidiyet ile kurdukları ilişkiyi sorguluyor. Kalanların ve bir ülkeyi sevmeye çabalayanların hikâyesini anlatan oyunun yazarı Ceren Ercan...

Ferdinand von Schirach’ın “Terör” adlı oyunu, bugünün dünyasında devlet ve insan arasındaki ilişkiyi hukuk açısından tartışmaya açıyor. İnteraktif bir yapısı olan oyunda, yakın zaman önce gerçekleşen bir uçak kaçırma girişimi ekseninde pek çok güncel soru masaya yatırılıyor. “Terör”ün yönetmenliğini Nurkan Erpulat üstleniyor.

Çocuk oyunlarından bahsedecek olursak, bu sezon Özer Tunca’nın ‘Otobüs Durağında Üç Bencil’ oyunu Burak Dur’un yönetmenliğinde seyirci ile buluşacak.

Geçen sezonlardan devam eden oyunlar ise şöyle; William Shakespeare’in yazdığı, Tim Supple’ın yönettiği ‘Yanlışlıklar Komedyası’, İnci Aral’ın eserinden Emrah Eren’in uyarlayıp yönettiği ‘Kıran Resimleri’, Jean Genet’nin yazdığı, Oğuz Utku Güneş’in yönettiği ‘Hizmetçiler’ ve Wolfram Lotz’un yazdığı, Nurkan Erpulat’ın yönettiği ‘Gülünç Karanlık’.

Ekip sezon boyunca pek çok sürpriz etkinliğe dair çalışmalarını da sürdürüyor. Uluslararası alandaki ortaklıklarla sahnesini yeni deneyimlere açık tutarak içeriğini daha da genişletmeyi hedefliyor.

Bize de alkışınız bol olsun demek kalıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler