Filmekimi’ne 10 ek seans

29 Eylül’de başlayacak 51 filmlik Filmekimi’ne yoğun istek üzerine 10 ek seans kondu.

Yayınlanma: 26.09.2017 - 13:29
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Filmekimi’nde dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş, merakla beklenen yeni yapımlar sinemaseverlerle buluşacak.

İstanbul’da 8 Ekim’e kadar 10 gün sürecek Filmekimi, Beyoğlu’nda Beyoğlu ve Atlas sinemaları, Kadıköy’de Rexx Sineması ve Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapılacak.

Filmekimi 6-8 Ekim’de Edirne, 13-15 Ekim’de Eskişehir, 13-17 Ekim’de Ankara, 20-22 Ekim’de Diyarbakır ve 20-24 Ekim’de İzmir 27-29 Ekim tarihlerinde ise ilk defa Bodrum’a da uğrayacak.

16. Filmekimi programında, günümüz Fransız sinemasının en büyük dehalarından Bruno Dumont’un Jeanne d’Arc’ın çocukluk ve gençlik dönemini müzikal formunda anlattığı filmi ‘Jeanette’ten, Cannes’da Lynne Ramsey’ye En İyi Senaryo ödülünü getiren ‘You Were Never Really Here’a, yine Cannes’dan dört ödülle dönen, Robin Campillo’nun yönettiği ‘Kalp Atışı Dakikada 120’den, rapçi bir kızı anlatan ‘Patti Cake$’e kadar merakla beklenen birçok film yer alıyor.

Filmekimi programında yer alan 10 filmin Oscar aday adaylığı açıklandı. Ayrıca, Onur Ünlü’nün son filmi ‘Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok’ İstanbul prömiyerini, 2015’te ilk uzun metrajlı filmi ‘Baskın’la sinemaseverleri ‘korkutan’ Can Evrenol’un yeni filmi ‘Housewife’ da Türkiye prömiyerini Filmekimi’nde yapacak.

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler