Bodrum’a Yılmaz Güney Akademisi

Bodrum’da, sinema sanatçısı ve yönetmen Yılmaz Güney’in adını yaşatmak ve Türk sinemasına yeni yıldızlar yetiştirmek için Yılmaz Güney Akademisi kurulması kararlaştırıldı.

Yayınlanma: 27.04.2018 - 21:29
Abone Ol google-news

Bodrum’da, sinema sanatçısı ve yönetmen Yılmaz Güney’in adını yaşatmak ve Türk sinemasına yeni yıldızlar yetiştirmek için Yılmaz Güney Akademisi kurulması kararlaştırıldı. Yılmaz Güney’in yıllarca asistanlığını yapan yönetmen Muhammet Arslan’ın öncülüğünde kurulacak akademinin arsası temin edildi.

Akademinin kurucu üyeleri arasında yer alan ve aynı zamanda arsa sahibi olan Bodrumlu turizmci Nihal İmbat, emlak danışmanı Zülfikar Sezer ve Arslan’ın film yapımcısı eşi Esra Arslan, bugün Konacık Mahallesi Kırlar mevkisi’ndeki akademi için kiralanan 1400m2 arsada incelemelerde bulundu.

Yılmaz Güney’e vefa borcunu ödemek istediğini belirten Arslan, 12-15 derslik akademide Yılmaz Güney’in Türk sinemasına verdiği önem, değer, oyuncu ve yönetmen kişiliğinin anlatılacağını belirterek “Burada Türk sineması ve tiyatrosunun, Yeşilçam’ın ünlü ustaları, genç yeteneklere ders verecek, geleceğin Yılmaz Güney’lerini yetiştireceğiz. 15 yaşından itibaren Güney’in yanındaydım. Onun Türk sinemasına kazandırdıklarının ne yazık ki devamı gelmedi, getirilemedi. İşte biz onun bıraktığı yerden devam etmek istiyoruz. Güney’in enternasyonal kişiliğini, sinemaya kazandırdığı evrenselliği yaşatacağız. Bu konuyla ilgili hiçbir ticari beklentimiz yok. Konuyla ilgili Yılmaz Güney’in eşi Fatoş Hanım’la da görüştük. O da bize destek vereceğini ve çok olumlu yaklaştığını söyledi. Akademinin inşaatına en kısa zamanda başlayıp, yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak projeyi 1 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler