Ai Weiwei sergisi Mardin’de

İstanbul’da yoğun ilgi gören sergi şimdi Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı.

Yayınlanma: 04.05.2018 - 19:40
Abone Ol google-news

Mardin’de, Sakıp Sabancı’nın vasiyeti üzerine Sabancı Vakfı tarafından restore edilerek müze ve sanat galerisine dönüştürülen Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi, çağdaş sanatın en etkin figürlerinden Ai Weiwei’in kişisel sergisini ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Müze içinde yer alan Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde dün kapılarını açan “Ai Weiwei Mardin’de” adlı sergi, Çinli sanatçının hem hayat hikâyesinden hem de el sanatları geleneği ve sanat tarihi yaklaşımından izler taşıyor. Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde Akbank’ın desteğiyle yer alan “Ai Weiwei Porselene Dair” sergisinden yapılan özel bir seçkiyle sanatseverle buluşan sergi, Ai Weiwei’in, içinde bulunduğu çağa dair mesajını geleneksel Çin el sanatı aracılığıyla aktararak, ziyaretçilerine zamanın paradokslarına dair bir bakış açısı sağlıyor.

Müzenin kurulmasının merhum Sakıp Sabancı’nın sözü olduğunu hatırlatan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dr.h.c. Dilek Sabancı, “Sabancı Vakfı, bu tarihi yapıyı aslına uygun olarak restore etti. 2009 yılının ekim ayında Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi ve Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nin açılışını hep birlikte yaptık.

Ne mutlu ki, müzemiz açıldığından bu yana 700 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yeniden Mardin’de olmaktan, Mardin’e katkıda bulunmaya devam etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Ai Weiwei’in en büyük kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturan Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Dr. Nazan Ölçer, bu özel seçkiden oluşan sergiyle ilgili olarak “Ai Weiwei tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği en önemli çağdaş sanatçılardan biri.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi olarak böyle bir sanatçının şimdiye kadar yapılmış en büyük sergisine ev sahipliği yapmak bizler için büyük bir gurur kaynağı oldu. İstanbul’da açıldığı günden bu yana büyük coşkuyla ziyaret edilen Ai Weiwei sergisini, Mardinlilerle buluşturmayı arzu ettik. Umuyorum, ziyaretçilerimiz Mardin’in bu büyülü atmosferinde sergilenen eserleri izlerken Ai Weiwei gibi bir sanatçıyı tanıma fırsatı bulacaklar” dedi. 4. Uluslararası Mardin Bienali ile eşzamanlı olarak kentte yapılacak sanat aktivitelerinde yer alan “Ai Weiwei Mardin’de” sergisi 29 Temmuz Pazar gününe kadar Dilek Sabancı Sanat Galerisi’nde görülebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler