Balkaymak filminin senaryosu çalıntı mı?

Senarist-Yönetmen Bilal Babaoğlu, Onur Tan'ın yönetmenliğini yaptığı 18 Mayıs'ta gösterime giren "Bal Kaymak" filminin hikayesinin çalıntı olduğunu iddia etti.

Yayınlanma: 09.06.2018 - 17:46
Abone Ol google-news

"Asi", "Aşka Sürgün", "Kertenkele" gibi birçok dizinin senaristlerinden olan ünlü senarist Bilal Babaoğlu, "Balkaymak" filiminin hikayesinin kendisine ait olduğunu iddia etti.

 "Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinin yönetmeni Onur Tan'ın imzasıyla 18 Mayıs'ta vizyona giren Balkaymak filmi mahkemelik oluyor.

 Senarist Babaoğlu, aynı isimli hikayesini 2008 yılında TRT'ye çocuk dizisi yapmak için yazdığını, Akademi Prodüksiyon yapım şirketi adına Yapımcı Kemal Öner'e hikayesini gönderdiğini iddia ediyor.

 Yapımcının da o tarihlerde yönetmen olarak Onur Tan ile anlaştığını ve senarist Babaoğlu'nun yazdıği "Balkaymak" isimli hikaye üzerinde aylarca calışıldığını iddia ediyor.

 Hikayenin adının aynı olmasından başka, Adem Dede, Havva Nine gibi başrol karakterlerin isimlerinin bile aynı olmasını delil gösteren Babaoğlu, telif haklarının bilinmesi ve sektörde yerlesmesi için bu ve benzeri konuların mahkemeye taşınması gerektiğini söylüyor.

"SENARİSTLER SEKTÖRDEN KORKUYOR"

 Babaoğlu "Fikri ve sınai haklar mahkemeleri genelde fikir sahibinden yana kararlarla sonuçlanıyor ama yine de senaristler sektörden; kanal yöneticileri ve yapımcılardan korkularından dava açma yoluna gitmiyorlar. Yani işsiz kalma korkularına emek istismarı ve hukuksuz tv dizi sinema sektörü devam ediyor" diyor.

 Senarist-Yönetmen Bilal Babaoğlu

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler