Onları ayırmaya İstiklal Marşı da yetmedi

Kahramanmaraş’ta ülkücülerin katıldığı etkinlikte iki grup arasında çıkan kavgayı durdurmak için programın sunuculuğunu yapan şarkıcı Mustafa Yıldızdoğan, İstiklal Marşı’nı okumaya başladı ancak başarılı olamadı. Taraflar, polis müdahalesiyle ayrıldı.

Yayınlanma: 24.02.2020 - 12:19
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü nedeniyle Kurtuluş Gecesi düzenledi. Sanatçı Mustafa Yıldızdoğan ile Atilla Yılmaz’ın sahne aldığı Merkez Spor Kompleksi’ndeki gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan ile Ülkü Ocaklar İl Başkanı Hüseyin Kayış birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından salonda iki grup arasında bilinmeyen nedenle kavga çıktı. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Bu sırada bir grup, görüntü alan gazetecileri engelleyip görüntüleri sildirmeye çalıştı. Sunucu, kavgayı sonlandırmak için İstiklal Marşı’nı okumaya başladı ancak taraflar kavga etmeye devam etti. Tarafları polisler güçlükle ayırdı.

“ÜLKÜCÜ OLMAK SADECE, BOZKURT İŞARETİ YAPMAK DEĞİLMİŞ"

Kavganın ardından sahneye çıkan “Ölürüm Türkiye’m” türküsü ile sahne alan Mustafa Yıldızdoğan, geceyi organize edenlere ve salonu dolduranlara teşekkür etti. Ülkü Ocakları’nda yetiştiğini belirten Yıldızdoğan, “Bu ocağımızda yetiştik, Allah yüce Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bel kemiği olan ocaklarımızın da ateşini söndürmesin. Samimiyet, cesaret, ferasetin numunesidir Ülkü Ocakları. Ülkücü olmak, yalnızca bozkurt işareti yapmak olmadığını anladım 30 yıl boyunca. Dolayısıyla, ‘Ölürüm Türkiye’m’ diyen Şair Dilaver Cebeci hocam, 15 yaşında Ölürüm Türkiye’m şiirini yazmış. 15 yaş, bizim teminat olarak ocakları teşkil eder” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler