‘Beslenme terazi gibidir’

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, sağlıklı beslenmeyi hassas bir teraziye benzeterek “Hastalıklara karşı vücudun ihtiyacı olan en önemli şey, sağlıklı hücrelerimizin ihtiyacı olan birçok temel besin maddesidir.

Yayınlanma: 28.10.2018 - 22:17
Abone Ol google-news

 

Bu besin maddeleri bir orkestra gibi hareket ederler, takım oyuncusudurlar. Birinde ortaya çıkan eksiklik diğer besin maddelerini de etkiler. Bu açıdan sağlıklı beslenme hassas bir teraziye benzer” dedi. Prof. Canan Karatay’ın “Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Tahıl yersek koyun gibi oluruz” diyerek veganları (hayvansal gıdalardan arınmış beslenme türü) hedef almasına da tepki gösteren Erk, “Miktar, çeşit ve kalite yeterli olduğu taktirde hiçbir hayvansal gıdaya gerek olmadan bitkisel besinlerle sağlıklı ve uzun yaşamak mümkündür” diye konuştu.

Erk, özetle şöyle devam etti: “Miktar, çeşit ve kalite yeterli olduğu taktirde hiçbir hayvansal gıdaya gerek olmadan sağlıklı ve uzun yaşamak mümkündür. En çok bitkisel besin tüketen kesim en sağlıklı, en çok hayvansal gıda tüketen kesim ise başta obezite, diyabet, kanser, kalp ve damar hastalıkları olmak üzere en çok kronik hastalığı olan kesimdir. “


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler