Hekimlerden açlığa mahkum eden yasa teklifine karşı nöbet

Hekimleri açlığa mahkûm eden yasa teklifine tepki gösteren doktorlar, teklifin geri çekilmesini talebiyle, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Merkez binası önünde oturma eylemine başladı.

Yayınlanma: 05.11.2018 - 21:01
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1127794>

AKP’li milletvekilinin imzasıyla 30 Ekim’de TBMM’ye sunulan, “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda devam ederken, meslek örgütleri, teklife karşı harekete geçti.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı İbrahim Kara’nın arasında bulunduğu yönetici ve üyeler, sağlıkta şiddete karşı hiçbir önlem üretmeyen, ihraç edilen ve güvenlik soruşturmasıyla göreve başlatılmayan hekimlerin özelde çalışmasını da engelleyen torba kanun teklifine karşı TBB Genel Merkezi’nde bir araya geldi. TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, hekimleri mesleklerini yapamaz hale getirecek bu teklifi kabul etmeyeceklerini söyledi. SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara da, “Siyasi iktidarın söylemleri ve uyguladığı politikalar yüzünden şiddete maruz kalıyoruz. Ölüyoruz, öldürülüyoruz. Buna karşı bir yasa talep ettiğimizde dikkate alınmıyor” dedi. Öte yandan İzmir Tabip Odası üyesi hekimler de tasarıya ilişkin nöbete başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler