Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Estetik uzmanı Meral Biçer saç ekimi hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma: 02.11.2015 - 11:48
Abone Ol google-news

Saç ekimi tedavisinde dökülme ya da seyrelme yaşanan bölgeler daha dirençli olması için onarılır. Saç ekimi tedavisi, teknolojik ve tıbbi gelişmelerden oldukça olumlu etkilenmiş ve artık daha etkin ve başarılı şekilde uygulanmaya başlamıştır. Saç ekimi herhangi bir sağlık sorunu ya da tedaviye engel teşkil edebilecek bir durum yoksa her yaşta uygulanabilir.

Saç ekimi tedavisi için en uygun zaman nedir?

Saç ekimi tedavisine başlanmak için kişinin bu tedaviye ihtiyaç duyduğu belirlenmelidir. Özellikle de erkeklerdeki androjen hormonundan kaynaklanan erkek tipi dökülme yaşayan kişiler için saçlarını tekrar kazanmaları için en uygun tedavi biçimi saç ekimi yöntemidir. Erkek tipine bağlı dökülme genellikle kalıcı dökülmelerdir. Bu sebeple de tedavi edilmeleri oldukça önemlidir.

Kadınlarda yaşanan saç dökülmeleri genellikle stres kaynaklıdır. Bu dökülmelerde kalıcı olabilir. Bundan dolayı da bölgenin onarımı ve tedavisi sağlanmalıdır. Ancak unutulmaması gereken bir durum da saç dökülmesinin 20 ile 35 yaşları arasında en aktif olduğu dönemdir. 30lu yaşlara girilince özellikle de 35 yaşından sonra saç dökülmeleri ciddi oranda azalır ya da tamamen kesilir. Bu dönemde yapılacak saç ekim tedavisinde saç dökülmeleri pasif döneme girdiği için dökülme yaşanmayacağı için kişi bir başka saç ekimi tedavisi seansına gerek duymaz. Bknz: Saç ekimi ne zaman yapılmalı?

Bu nedenler kaynaklı olarak  kişinin kendisini psikolojik olarak tedaviye en hazır halde saç ekimi tedavisine başlanabilir. Çünkü kişi saçlarındaki seyrekleşme ve dökülmeye bağlı olarak rahatsızlık duyabilir. Bu durumu kafasına takması saçlarının daha çok dökülmesine de neden olur. Bu gibi durumlardan kurtulmak için son derece gelişmiş saç ekim merkezlerine gidilerek saç ekim tedavisine başlanabilir. Saç ekim merkezinde özellikle operasyonu yürütecek doktor ve ekibinin alanında uzman kişiler olması çok önemlidir.

Saç ekim tedavisi için önerilen herhangi bir mevsim dönemi var mıdır?

Saç ekimi her mevsimde uygulanabilir.  Mevsim zamanlarının tedaviye olumlu ya da olumsuz yönde bir etkisi bulunmamaktadır. Ancak bazı uzmanlar yeni ekilen saç köklerini aşırı güneşten ya da aşırı soğuktan korumak amacıyla sonbahar aylarında saç ekimini tavsiye etmektedirler. Yeni ekilen saç köklerinin ilk iki haftada güneş ışınlarından korunması çok önemlidir. Bu yüzden saç ekim tedavisi olan kişinin ekimin yapıldığı saç derisini bir süre güneş ışınlarından koruması gereklidir. Bunun için özellikle yaz aylarında dışarı şapka ile çıkılması gerekir. Aşırı soğuk havalarda saç köklerine zarar vereceği için kışın da saç köküne zarar vermeyen ve soğuktan koruyan berelerin takılması önerilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler