Samsun, ‘Diva’yı andı

20. yüzyılın en önemli opera sanatçılarından Leyla Gencer’in hayatını anlatan “Leyla Gencer: La Diva Turca” belgeselinin gösterimi önceki akşam Samsun Devlet Opera ve Balesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aydın Gün Sahnesi’nde yapıldı.

Yayınlanma: 13.02.2020 - 02:00
Samsun, ‘Diva’yı andı
Abone Ol google-news

Leyla Gencer’in repertuvarından seçilen parçalarla mini bir konserin de seslendirildiği etkinliğin sonunda seyirciler, belgeselin yönetmeni Selçuk Metin ve metin yazarı Zeynep Oral ile söyleşi yapma imkânı buldu. Gazetemiz yazarı Oral, söyleşinin ardından “Leyla Gencer - Tutkunun Romanı” adlı kitabını imzaladı. Samsun Devlet Opera ve Balesi bünyesinde ilk defa gösterimi yapılan “Leyla Gencer: La Diva Turca” belgeselinin görüntü yönetmeni ise Gökhan Turnalı. Oyuncu Halit Ergenç’in sesiyle izleyenlerle buluşan belgeselde, Gencer’in hayatına bire bir dokunmuş isimler, unutulmaz sanatçıyı anlattı.

İlk gösterimi 23 Ocak 2019 tarihinde İstanbul’da yapılan belgesel, “38. İstanbul Film Festivali”ndeki prömiyerinden sonra “30. Ankara Uluslararası Film Festivali”, “33. Uluslararası İzmir Festivali”, “20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali” ve Londra “Arcola Theatre/GRIMBORN 2019” festivallerinin yanı sıra Ankara Devlet Opera ve Balesi ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nde de sanatseverler ile buluşma imkânı buldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler