İstanbullu seçmeni isyan ettiren oy pusulası

İstanbullu seçmene verilen oy pusulaları vatandaşı isyan ettirdi. Bağımsız adayların pusulanın altına yerleştirilmesi karışıklığa yol açıyor

Yayınlanma: 07.06.2015 - 10:58
Abone Ol google-news

Tüm yurtta 53 milyon 765 bin 231 seçmen, 25. dönem parlamentosunu belirlemek üzere sandık başına gidiyor. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17.00'ye kadar sürecek. Seçimde 20 siyasi parti ile 165 bağımsız aday yarışıyor.

İSTANBULLUYU RAHATSIZ EDEN PUSULA

Sabahın erken saatlerinden itibaren seçmenler oy kullanacakları okullara akın etmeye başladı. Ancak İstanbul'da oy kullanan seçmenler oy pusulalarının dizaynından dolayı karışıklıklar yaşadı.

DİZAYNI DEĞİŞTİRİLDİ

Çünkü çok sayıda bağımsız adayın olmasından kaynaklı bu seçimde sadece İstanbul'da oy pusulalarının dizaynı değiştirildi.

Geçtiğimiz seçimlerde siyasi partilerden sonra bağımsız adaylar pusulalarda sağa doğru dizilirken bu seçimde bağımsız adaylar partilerin altına denk gelecek şekilde pusulalara yerleştirildi.

BAĞIMSIZ ADAYLARA MÜHÜR BASILIYOR

Bu durum da seçmenlerin mührü basarken yanılmalarına, siyasi partiye mühür basma niyetinde olan seçmenin hata ile alt sırada bulunan bağımsız adaya mühür basmasına neden oldu.

MÜHRÜ DOĞRU BASIN

Siyasi partilere oy vermek isteyen seçmenlerin sadece,(oy vermek istediği partinin hemen altındaki bölüme),çizginin üstündeki alana. Bağımsız adaya oy vermek isteyen seçmenin ise sadece çizginin altına mühür basması gerekiyor.

GEÇERSİZ SAYILABİLİR

Birden fazla basılacak olan mühür ise oyu geçersiz sayılıyor. O yüzden seçmenin oyunu vereceği alana doğru bir şekilde mührü basması gerekiyor.

GEÇTİĞİMİZ SEÇİMLERDEKİ PUSULA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler