CHP'de 'imza' savaşı sürüyor

CHP içi muhalefetten olağanüstü kurultay için ilk hafta toplanan imza sayısının açıklanmasının ardından Genel Merkez'den açıklama yapıldı. Genel Merkez toplanan 604 imzanın yarın iletilmesi durumunda gerekenin yapılacağını belirtirken CHP'li Tüzün, tüzükte yazan sürenin sonunda toplanan imzaların Genel Merkez'e teslim edileceğini duyurdu.

Yayınlanma: 20.07.2018 - 19:18
Abone Ol google-news

 


CHP'de muhalif kanadın 604 imzayı topladığını duyurmasının ardından dakikalar içinde CHP Genel Merkezi'nden açıklama geldi. Açıklamada, "604 noter onaylı imzanın genel merkezimize ulaşması halinde gereği derhal yapılacak." denildi.

Temel hak ve özgürlüklerin artık güvence altında olmadığını ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "24 Haziran seçimlerinde yeniden seçilen bir milletvekilimizle bir Parti Meclisi üyemiz açıkça hukuka aykırı bir şekilde Maltepe ve Silivri Cezaevi'nde siyasi rehin olarak tutuluyor." iddiasında bulundu.

Temel sorunları, her geçen gün daha da ağırlaşan ülkenin önünde bir de yerel yönetimler seçiminin bulunduğunu ifade eden Erkek, şunları kaydetti: "Böyle bir süreçte demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürebilecek en büyük güç olan Partimizin olağanüstü kurultay gündemiyle daha fazla tartışılmaması topluma karşı bir sorumluluğumuzdur. Parti Meclisi üyemiz Sayın Gaye Usluer'in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00'e kadar Genel Merkezimize sunulması; partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması, hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir. Yarın saat 11.00'de 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır."

MUHALİFLERDEN GENEL MERKEZ'E 'TÜZÜK'LÜ YANIT

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Genel Merkez'den gelen imza açıklamasına yanıt verdi. Tüzün "Partimizin Tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli Kurultay Delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir." dedi.

 

 NECATİ YILMAZ'DAN MUHARREM ERKEK' 'İMZA' SORULARI

CHP Ankara eski Milletvekili Necati Yılmaz, bugün kurultayla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'e Twitter üzerinden sorular sordu.  Yılmaz'ın Erkek'e yönlendirdiği sorular şöyle:

1-Sayın Muharrem Erkek bu defa da fiili tüzük değişikliği mi yaptı?

2-Sayın Erkek’in Kurultay toplama yetkisi var mı?

3-Bu açıklamayı Genel Başkan’ın avukatı olarak mı yapıyor?

4-Parti Sözcüsü değişti mi?

5-Tüzükteki imza toplam süresi 5 güne mi indirildi?

6-Parti örgütlerinin ve üyelerinin ayrıştırılmaması ve tartıştırlmaması yönünde bir sağduyu oluştu mu?

7-Aradan geçen 1 aylık bu sürede seçimin siyasi sonuçlarını değerlendirme zamanı geldi mi?

8-Seçimin siyasi sonuçlarını değerlendirip güven oyu isteme konusunda Genel Başkan’ın yapacağı çağrıya engel bir husus var mı?

9-İmzacıların imzasını çektirme yönündeki girişimlerden vazgeçilecek mi?

10-Verilen isimler üzerinde benzer bir çalışma yapılmayacağına inanmalı mıyız?

Ayrıca Yılmaz konuya ilişkin "etkisiz kişinin önce “604 imza getirirlerse gereğini yaparız” sonra “İlla 604 demiyoruz,30-35eksik gelse de kurultayı toplarız” diyen pazarlıkçı ve yetkisizlerin yetki kullandığı yönetim anlayışından CHP kurtulmalıdır." dedi.

 

"İLK HAFTADA 604 İMZA TOPLANDI"

CHP PM üyesi Gaye Usluer Olağanüstü Kurultay için 5 günde toplanan imza sayısını açıkladı. Usluer Twitter'dan yaptığı açıklamada "Partimizde Olağanüstü Kurultaytalebiyle başlatılan imza sürecinin 5. günündeyiz. Toplam “604” delegemiz #değişimumuttur diyerek imzalı belgelerini gönderdiler. #5günde604imza#değişimumuttur" dedi.

<haber-yatay:1032670>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler