Erdoğan bedellide 21 gün konusunda kararını açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin yaptığı değerlendirmede "21 günden aşağı düşmeyecek" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 24.07.2018 - 12:09
Abone Ol google-news

<video:1035692>

Erdoğan, grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada bedelli askerlik ile igili, "21 günden aşağı düşmeyecek" dedi. Mesut Özil ile ilgili soruları da yanıtlayan Erdoğan, "Dün akşam aradım. Milli bir davranış, hazmediyorlar. Takındığı tavır yerli ve milli, gözlerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

OHAL'e ilişkin Erdoğan, "OHAL'i söz verdiğimiz gibi kaldırdık. Her zaman söylediğimiz gibi, "Ne aldanan olacağız, ne de aldatan olacağız" dedik.İhtiyaç duyulan her zaman ülke genelinde veya belli yerlerde OHAL ilan etme yetkimiz vardır. Böyle bir ortamda hiç kimsenin ülkemizi terörle mücadele konusunda çıkardığı kanunlar konusunda eleştirmeye hakkı olamaz. Bizim için önemli olan kimin ne dediği değil, ülkemizin neye ihtiyacı olduğudur. Güvenlik güçlerimizin bir süredir, sınırlarımızın içinde veya dışında yürüttüğü operasyonlar bunun göstergesidir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı ile yaklaşık 4 bin kilometrekare alanı Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirdik." ifadelerini kullandı.


BEDELLİ ASKERLİK DÜZENLEMESİ

Bedelli askerlik kanunu ile ilgili olarak Erdoğan, "Bedelli askerlik talebi kanununu da bu hafta Meclisten geçirerek o konuda da sözümüzü tutmuş olacağız. İnşallah hafta sonu itibariyle bunu da bitirmiş olacağız. Batı ülkelerinde askerlik için personel bulunamadığı bir dönemde biz yığılmaları önlemek için sürekli bedelli askerlik kanunu çıkarmak zorunda kalıyoruz. Bu durum askerlik meselesini yeni ve daha köklü bir anlayış ile ele almamız gerektiğini gösteriyor. Gereken hazırlığın ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye'yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine inşallah kavuşturmuş olacağız. Sınırlarımız içinde ve dışında gerçekleştirdiğimiz operasyonları yükümlüler eliyle yapma imkanımızın kalmadığı açıktır. Bununla birlikte milletimizin askerlikle bağının tümden kopmasını da doğru bulmuyoruz. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini nazari ve tatbiki olarak verebileceğimiz hem de TSK'nın insan gücünü uzmanlığa dayalı hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.



<haber-yatay:1035245,1035617>



"KRİZLERİN FATURASINI ÖDÜYORUZ"

Erdoğan şöyle devam etti: Biz ülkemizin sadece siyasi özgürlüğünü değil, ekonomik özgürlüğünü de korumanın mücadelesini verdik. Elbette krizlerin faturasını ödedik ve ödüyoruz. Tüm milletimiz emin olsun ki, kazandıklarımız karşısında bu faturanın hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur. Çok yakında ekonomik olarak da çok büyük kazanımlar elde edeceğiz.

Geçmiş iktidarları eleştiren Erdoğan, "Onlar memuru, işçiyi sömürdüler. Biz geldik, bu devletin memuruna, işçisine olan borcu ödedik" dedi.

Devlet olarak tüm finans çevrelerine her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirten Erdoğan,  "Bu yıldan başlayarak ekonomideki hedeflerimize koşar adım yürüyeceğimize yürekten inanıyorum" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN DEĞİŞİM SİNYALİ

Erdoğan şöyle devam etti:

Ak Parti kongremizin hemen ardından mahalli seçimlere yönelik çalışmalarımızı hemen başlatacağız. Erken kalkan yol alır. 1 Kasım'a göre oy kaybettiğimiz yerleri ve bunların nedenlerini anlamaya çalışıyoruz. Başka partiler kendi iç kavgalarına odaklanabilir, bizim böyle bir lüksümüz yok. Milletimiz bize dertlerine derman olmamazı bekliyor. Eğer eksiklerimizi ve hatalarımızı düzeltmeden sandığa gitmek bize yakışmaz. Şahsım başta olmak üzere hiçbirimiz layüsel değiliz. Bazıları belki 4 dönem görev yapmış olabilir. Eğer şu an değişmesi gerekiyorsa, ve eğer bu partinin yetkili kurulları bir karar veriyorsa, eğer o da dava adamıysa "hayırlı olsun" der arazide çalışmaya başlar. Bize kibir asla yakışmaz. Mütavazi olacağız.

"HİTLERİN RUHU İSRAİL'İN BAZI YÖNETİCİLERİ ARASINDA YENİDEN HORTLAMIŞTIR"

Filistin'e ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Kuşkusuz bölgemizdeki en mazlum coğrafya Filistin'dir. İsrail'in Kudüs ve Gazze başta olmak üzere Filistin coğrafyasında gerçekleştirdiği saldırılar tam anlamıyla bir insanlık suçudur. Suçları olmayan sivil Filistinlilerin üzerine tankı topu, füzesi, keskin nişancısı ile giden İsrail terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdi. Ortada bir savaş yoktur. ortada sadece İsrail yönetiminin Filistinlilere yönelik saldırıları ve uyguladığı insanlık dışı vahşet vardır. İsrail parlamentosunda kabul edilen Yahudi Ulus Devlet Kanunu bu ülkenin gerçek niyetini tüm açıklığıyla ortaya koymuştur. Gasp ettiği toprakları yerleşim yeri adı ile masumlaştırmaya çalışan İsrail, bu kanun ile yaptığı hırsızlığa kendince bir kılıf icat etmiştir. Bu düzenleme İsrail'in dünyadaki, en Siyonist, en faşist, en ırkçı devlet olduğunun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ispatıdır. Dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Hitlerin ruhu İsrail'in bazı yöneticileri arasında yeniden hortlamıştır. İsrail Cumhurbaşkanının da isabetle ifade ettiği gibi bu, dünya Yahudilerine bir anavatan sunmaktan ziyade tüm Yahudileri tehlikeye atan bir adımdır. Bu durumda İsrail'in attığı bu adımla kalmayacağı kendi dini defansları gereği bölgeyi ve tüm dünyayı kana, ateşe, acıya boğacağını varsaymamız gerekiyor. Türkiye olarak bu uygulamalara karşı çıkmayı ve Filistinlilerin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Filistin halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. İslam dünyasını, Hristiyan alemini, dünyadaki demokrat ve özgürlükçü tüm devletleri, kurumları, sivil toplum kuruluşlarını, medya mensuplarını İsrail'e karşı harekete geçmeye davet ediyoruz." 

<haber-yatay:1035793,1035438,1035245,1035119>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler