HDP'nin hedefi kayyımlı belediyeler

HDP’nin yerel seçimlerde bölgede kayyım atanan belediyelerin geri alınmasına yönelik özel çalışma yürüteceği, batıda ise ortak aday ya da ittifaklara açık bir strateji izleyeceği belirtiliyor.

Yayınlanma: 25.07.2018 - 20:37
Abone Ol google-news

Yerel seçimler için çalışmalara başlayan HDP’de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kayyım atanan belediyelere yönelik özel çalışma yürütülerek, bu belediyelerin geri alınması amaçlanıyor. HDP içinde yerel seçimlerde batıda ortak aday gösterilmesi ya da olası ittifaklara açık bir strateji izleneceği belirtiliyor.

HDP’de milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen kampın ardından bu hafta sonu önce Parti Meclisi (PM), daha sonra da Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantıları düzenlenecek. PM toplantısında MYK’de kısmi bir değişiklik yapılması, yeni döneme ilişkin yol haritasının ele alınması, 8 ay sonra gerçekleşecek yerel seçimlere yönelik hazırlık çalışmalarına başlanmasına yönelik kararlar alınması bekleniyor.

MYK’de değişiklik

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli dışında 29 kişiden oluşan MYK üyelerinden yaklaşık 10 üyenin değişeceği konuşuluyor. MYK üyelerinin ağırlıklı olarak milletvekillerinden oluştuğu gerekçesiyle söz konusu değişikliğin yapılacağı ifade edilirken, yaklaşan yerel seçimler öncesi partinin kısmen bir yenilenmeye giderek kan tazelemeyi amaçladığı da ifade ediliyor.

HDP’li vekillerin geçen hafta sonu gerçekleştirdiği kampta da gündeme gelen yerel seçimlere hazırlık konusunda PM’de önemli kararlar alınabileceği ifade ediliyor. Edinilen bilgiye göre, PM toplantısında yerel seçimlere ilişkin strateji belirlenecek. Toplantılarda partinin yerel seçimler öncesi il örgütlerini güçlendirilmesine yönelik bazı önlemlerin alınacağı ifade ediliyor.

96 belediye kayyımlı

HDP’nin bölgede kayyım atanan 96 belediyeyi eksiksiz bir şekilde geri almak için özel çalışma yapacağı ifade ediliyor. Bu kapsamda kayyım atanan belediyelerin bulunduğu bölgelerdeki milletvekillerinin önümüzdeki aydan itibaren seçmenlerle bir araya geleceği, seçmenlerle doğrudan iletişim içinde olunacak bir süreçle seçimlere hazırlanılacağı ifade ediliyor. Parti içinde Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere DBP yerine HDP adıyla girilmesi düşüncesi öne çıkıyor.

Batı’da ittifak olabilir

HDP’nin bölge dışında ve özellikle batıda ise ittifaklara açık bir strateji belirleyeceği kaydediliyor. 24 Haziran seçimlerinde seçmenin değişim isteğini gösterdiği, bu kapsamda ittifakla ortak adayların gündeme gelebileceği dile getiriliyor. Batıdaki adayların belirlenmesinde Türkiye’deki siyasi iklimin göz önünde tutulacağı ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler