İlçelere liderler karar verecek

CHP ve İYİ Parti ittifakında bazı ilçeler üzerinde yaşanan görüş ayrılığı nedeniyle Kılıçdaroğlu ve Akşener’in bu hafta bir araya gelmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 20.01.2019 - 22:09
Abone Ol google-news

 

CHP ile İYİ Parti arasındaki görüşmelerde sona gelinirken, görüş ayrılığı yaşanan ilçelerde anlaşmaya varılamadığı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilçeler konusunda bir telefon görüşmesi yaptığı öğrenilirken, bu hafta iki liderin bir araya gelmesi de bekleniyor.

CHP ile İYİ Parti arasında 21 büyükşehirde sağlanan uzlaşının ardından, devam eden görüşmelerde, Kahramanmaraş ve Malatya büyükşehir belediyelerinin yanı sıra yaklaşık 25 ilde daha işbirliği yapılması benimsenmişti. İki parti arasındaki görüşmeler tamamlanırken, işbirliğinin kapsamına ilişkin bir protokol hazırlığı yapıldığı da kaydedildi. İki parti arasında, bazı metropol ilçelerde çıkan görüş ayrılığında hâlâ bir sonuç alınamadığı belirtilirken, bu konuda iki parti liderinin devreye girdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu ile Akşener, telefonla görüştü. İki liderin görüşmede görüş ayrılığı yaşanan ilçelerle ilgili değerlendirme yaptığı öğrenildi.

İki parti arasında Ankara’nın Etimesgut, Muğla’nın Bodrum, Denizli’nin Pamukkale, Kocaeli’nin Çayırova ve Bursa’nın Osmangazi ilçelerinde uzlaşı çıkmazken, söz konusu ilçelerde yaşanan görüş ayrılıkları bulundukları kentlerdeki diğer ilçeleri de kısmen etkiledi. İki parti İstanbul ve İzmir’in ilçeleri konusunda da bir anlaşma sağlayamadı.

Gaziantep iddiası

İşbirliği kapsamında İYİ Parti’ye bırakıldığı açıklanan Gaziantep için yapılan son görüşmelerde yeni bir aşamaya gelindiği, her iki partinin Gaziantep’te aday çıkarabileceği de iddia ediliyor. İki lider arasında yapılan telefon görüşmesinin yanı sıra bu hafta bir görüşme daha yapılacağı kaydediliyor. Bu kapsamda anlaşma sağlanamayan ve durumu belirsiz olan il ve ilçelerle ilgili son kararın liderler tarafından verileceği ifade ediliyor. Bu kapsamda uzlaşmaya varılamayan ilçelerde her iki partinin de aday çıkarabileceği kaydediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler